Hatay yangınına nedense ısınamadılar

Kaz Dağları'nda maden sahası için "yeniden dikim" garantisiyle ağaçların kesilmesini protesto için hayranlarından kazlı selfie'leri esirgememişlerdi. Sizce de şimdiden binlerce ağacın kül olduğu Hatay'daki yangına pek mesafeli değiller mi?

Hatay'a ilk olarak Suriye İç Savaşı'nın çıktığı günlerde olayları izlemek üzere gitmiştim. Daha sonra da 2014 yerel seçimlerinde bir röportaj için..

Aklımda hâlâ harika yemekleri, uçsuz bucaksız ormanları ve asırlardır bir geçiş bölgesi olması nedeniyle kentin üstüne sinen mistik havası var.

Suriye'nin içlerine doğru ve Doğu Akdeniz kıyısı boyunca uzanan şehir, stratejik konumu nedeniyle hep diken üstünde oldu. Geçmişte, 52 insanımızı kaybettiğimiz Reyhanlı katliamı gibi terör saldırılarına maruz kalan kent şimdi de büyük bir yangınla mücadele ediyor.

8 farklı yerde aynı anda başladığı ve üç ilçeyi sardığı belirtilen yangın henüz kontrol altına alınmış değil. Gelen görüntülerden bölgede yaşanan korku ve panik açıkça okunuyor.

Yetkililer, yangının sebebine dair henüz doğrulanmış net bilgiler vermiyorlar. Ancak kundaklama şüphesiyle bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 72 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 466 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 510 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.240 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar