Hasta Avrupa

Filistin-İsrail savaşı Avrupa'daki yönetimlerin nasıl bir acziyet içinde olduğunun son göstergesi oldu. İkinci haftasını geride bırakan çatışmalar boyunca Avrupalı "liderlerin" tek yapabildikleri...

Filistin-İsrail savaşı Avrupa'daki yönetimlerin nasıl bir acziyet içinde olduğunun son göstergesi oldu.
İkinci haftasını geride bırakan çatışmalar boyunca Avrupalı "liderlerin" tek yapabildikleri ülkelerindeki Filistin yanlısı gösterileri yasaklamak oldu.
ABD'nin peşine takılıp Tel Aviv'den randevu istediklerini de unutmayalım tabii...
Ne var ki ikisini beceremediler.
Avrupa başkentleri Müslüman ülkelerdekilerden daha kitlesel ve kararlı eylemlere sahne oluyor. Para cezası, polis copu eski kıtadaki insani dayanışmaya engel olamıyor. İktidarlar kamuoyunda ahlaki üstünlüğü kaybetmiş durumdalar.



Biden'ı İsrail'e davet eden ve havalimanında sarmaş dolaş karşılayan Netanyahu da kabul ettiği Avrupalı siyasetçileri umursamıyor bile.
Üzerinde güneş batmayan imparatorluğun Başbakanı Rishi Sunak'a, "Koalisyon Şansölyesi" Olaf Scholz'a İsrail'de "maslahatgüzar seviyesinde" protokol uygulanıyor.
Düşünün.... Merkel'in siyaseti bırakmasının ardından...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 801 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 473 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 515 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar