Gül gibi Kemalist işte!

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (31.08.2022)''Gül gibi Kemalist işte!'' başlıklı yazısı.

Kemalizm'in Atatürk'le alakası bile yoktur.
Tıpkı sınıf bilinçli işçinin sanayileşmiş Avrupa'da devrim yapacağını öngören Marx'la, sınıftan bile sayılmayan köylülerle yapılan Sovyet Devrimi'nin ve sonrasındaki diktatörlüğe altlık yapılan Marksizm'in ilgisinin olmaması gibi.
Kemalizm, Atatürk'ün ölümünün ardından Cumhuriyet'in yönetimini seçimsiz devralan askerisivil bürokratik zümrenin iktidarını meşrulaştırmak için icat ettiği, kullandığı seküler bir dindir.
Kendisinden sonra olacakları tahmin eden Atatürk'ün şu sözleri boşuna değildir:

"Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar."
Dünyanın baskısıyla serbest ve genel seçimlere geçilince ayrıcalıklarını kaybeden bürokrasi, doğanın ve bankaların talan edilmesini örtüleyen muhtıralarına hep Atatürk'ü kalkan yapmadı mı?..
Darbelerle, demokrasiyi, sivil siyaseti, ekonomiyi, ülkenin itibarını, idam sehpalarında bir sağdan bir soldan gençleri katlederken utanmadan "Atatürk böyle isterdi" diyerek ona iftira atmadılar mı?
Rahmetli Uğur Mumcu boşuna, "Bu memlekette banka soyarken kar maskesi, ülke soyarken Atatürk maskesi taktılar" demiyordu ya...
Hatta 15 Temmuz'da sivillerin üzerine bomba yağdıran asker kılığına girmiş CIA ajanlarının mahkemede kendilerini "Atatürkçü Harbiyelileriz" diye savunmalarına bile şahit olmadık mı?
İşte milletin derdi de bunlarladır, Atatürk'le değil.
Dolayısıyla Abdullah Gül gibi, düne kadar "İslamcı" takılan siyasi figürlerin, 2023 seçimleri öncesinde maske değiştirip "Aslında içten içe ne kadar Kemalist olduklarını" kanıtlamaya çalışmaları ne garip ne de şaşırtıcı geliyor bana.
Gül gibi Kemalist işte...
Diğerlerinden fazlası var, eksiği yok.

ATATÜRK'LE ALDATMANIN BU KADAR UCUZU
Geçen cuma, kameramanıyla birlikte Afyonkarahisar'da Gedik Ahmet Paşa Camii'ne cuma namazına giden Ümit Özdağ, imam hutbeye çıktığında başlamış slogana:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 953 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 570 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar