Göğsünüzü gere gere sandığa gidin

7 Haziran seçimlerine giren CHP, MHP ve HDP fiili ittifak halinde. Bunların yanı sıra irili ufaklı diğer partiler de seçmenlerine açıkça "Bir seçim bölgesinde kimin Ak Parti'ye karşı şansı yüksekse ona...

7 Haziran seçimlerine giren CHP, MHP ve HDP fiili ittifak halinde. Bunların yanı sıra irili ufaklı diğer partiler de seçmenlerine açıkça "Bir seçim bölgesinde kimin Ak Parti'ye karşı şansı yüksekse ona oy verin" çağrısı yapıyor. Bu durum yasalara aykırı olabilir ancak meşru bir siyasi pratik olduğu da ortada.
Ne var ki her şey bundan ibaret değil. Gülenciler, PKK ve DHKP-C gibi demokratik siyaset dışı odaklar ve illegal yapılanmalar da muhalefetin safında. Ayrıca muhalefetin arkasında bugüne değin eşi benzeri görülmemiş bir medya desteği var. Ülkede yayın yapan 30 ulusal gazetenin 20'si muhalefet bloğu yandaşı. Televizyonlar için de durum farklı değil. Yabancı basın da Türkiye'deki muhalefet bloğu için seferber olmuş durumda. Her gün mutlaka birinde Ak Parti ya da Erdoğan gibi hareketin kurucu unsurları hakkında manipülatif yazılar çıkıyor. Bölge ülkelerinin, Avrupa'nın ve ABD'nin baskın siyasi unsurlarından gelen Türkiye'deki muhalefet cephesine yönelik destek mesajlarının ardı arkası kesilmiyor. Daha ne olsun değil mi?
Ak Parti'nin, parası, medyası hatta illegal silahlı tehdit gücü bile olan bu ittifak karşısındaki yegâne gücüyse oy! Tayyip Erdoğan il il gezip, bir iktidarın belirlenmesinden çok, Cumhurbaşkanı olduğu ülkesinin son 13 yıldaki demokratik ve ekonomik kazanımlarının akıbetini belirleyecek 7 Haziran için vatandaşları sandığa çağırıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da seçmeni ikna etmek için sesi kısılıncaya kadar miting yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.776 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.012 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar