Gidin tatil yapın!

Mayıs 2013'ten beri içeride devam eden tazyik kesildi. 7 Haziran'da HDP'nin aldığı oyların üstüne basan PKK hendek, canlı bomba derken tüm gücünü harcadı, kaybetti. 15 Temmuz'da askeri darbeye kalkışacak kadar...

Mayıs 2013'ten beri içeride devam eden tazyik kesildi. 7 Haziran'da HDP'nin aldığı oyların üstüne basan PKK hendek, canlı bomba derken tüm gücünü harcadı, kaybetti.
15 Temmuz'da askeri darbeye kalkışacak kadar gözü dönen FETÖ ve fiili müttefikleri son barutlarını da karavana salladılar.
16 Nisan referandumunda blok oluşturan muhalifler kaybetti. Türkiye'yi AB'ye, AİHM'ye ve hatta müdahale etsin diye BM'ye şikâyet etmeleri de sonuç vermedi.
Kılıçdaroğlu'nun soyunduğu adalet yürüyüşü gibi eylemler de istenildiği gibi Gezi benzeri bir sokak hareketine dönüşmedi.
Ufukta da 2 yıldan önce de bir seçim görünmüyor.
İşte yüz yıllık teranelerin yeniden ısıtılıp önümüze konulmasının nedeni de bu durağanlık.
Başlıca teranelerimizin neler olduğu malumunuz.
"Şeriat geliyor uyanın ey..."

***

Önce Urfa'da Tunç'tan yapılmış Atatürk heykeline elindeki kör tarayla "öldürme maksadı olmaksızın" saldıran bir şaklaban sürülüyor piyasaya.
Ardından güvenlik görevlileri tarafından açık giyindiği gerekçesiyle Maçka Parkı'ndan kovulduğunu söyleyen kadın manşetleri süslüyor.
Müftülere de nikâh kıyma yetkisi veren düzenlemeye dair televizyonlardaki tartışmalarda tansiyon, konukların yayın terk etmesiyle sonuçlanacak kadar yükseliyor.
Dalaman Havalimanı'nın koridorlarında yankılanan ezan videosu da dün Facebook ve Whatsapp gruplarında "Tehlikenin farkında mısınız" başlığıyla elden ele yayılıyordu
Ve daha bir sürü şey...

***

Evet, kör gözüm parmağına provokasyonları artık gözümüz kapalı tanıyoruz.
Ancak bu tür operasyonlar karşısında sorumluluğu yalnızca kışkırtılması hedeflenen vatandaşların aşırı hassasiyetlerin ve paranoyalarına yıkmak kolaycılıktan başka bir şey değil.
Bu yarayı fark edip, tanımlayıp eleştirdiği halde, kaşıyanları da konuşmamız gerekmiyor mu artık?
Ya da yıllardır gasp edilen inanç özgürlüğü hakkını elde etmenin gururunu kaldıramayıp aşırılıklara meyleden sorumsuzları.
Örneğin sigara içine başörtülü kadınlar hakkında imalar dolu yorumları sanki Türkiye Cumhuriyeti'nin bir normuymuş edasıyla yazan din adamalarını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.223 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 931 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 788 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.606 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar