Gençler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa temasları, bir yandan "Doğu'yla" ilişkilerini sıklaştıran Türkiye'nin yeni dönemde Batı'yı da ihmal etmeyeceğinin resmiydi. Ancak Erdoğan'ın, bazılarını izleme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa temasları, bir yandan "Doğu'yla" ilişkilerini sıklaştıran Türkiye'nin yeni dönemde Batı'yı da ihmal etmeyeceğinin resmiydi.
Ancak Erdoğan'ın, bazılarını izleme fırsatı bulduğum, yabancı liderlerle temaslarındaki hali tavrı da en az içerik kadar ilgimi çekiyor.
Rahatlıkla söyleyebilirim ki, gençlerle kurduğu iletişim, yaşıtlarıyla diyaloğundan çok daha pozitif. Üstelik politik somut durum hangi durum- da olursa olsun...
Örneğin 21 Aralık 1977 doğumlu Macron'u sevdiği, samimi bulduğu yüzünden okunuyordu Cumhurbaşkanının.
28 Temmuz 1974'te doğan Yunanistan Başbakanı Cipras'ı da...
25 Aralık 1971'li Kanada Başbakanı Trudeau'yu da...
Hatta iddia ediyorum, 27 Ağustos 1986 yılında doğan ve genç olduğu kadar faşist de olan Avusturya Başbakanı Kurz'a eğer yaşıtı olsa daha "sert yapardı!"

***
BİR "YALAN" ANCAK BU KADAR DOĞRU OLUR

Dün Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Oğuz Çetin 'in bir panelde Fatih Terim'e "imparator" denilmesi üzerine söyledikleri çok konuşuldu:
"İmparator mu? İmparator dediğiniz kişi topluma örnek olması gereken kişilerdir. Birine kafa atıp, mekân basıp, ağzından küfür eksik olmayan insanlara farklı bir şekilde ifadede bulunmalıyız!"
Ünlü futbolcu öğle saatlerinde bir gazeteye yaptığı açıklamadaysa sözlerine açıklık getirdi.
"Mekân basıp, ağzından küfür eksik olmayan insanlar" ifadelerinin kendisine ait olmadığını söyledi. Ancak Terim'in yaşadığı "bir takım olayları" tasvip etmediğini de ekledi.
Yani hakkındaki haberi "kısmen yalanladı."
Ama siz söyleyin Allah aşkı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 641 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.177 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.601 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar