FETÖ’cüler vatandaşlıktan çıkartılacak mı?

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ ile mücadele konusunda dinleyicilere şöyle seslendi:"Ne dedik, inlerine gireceğiz dedik.Onlar kaçacak, biz kovalayacağız dedik.Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi...

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ ile mücadele konusunda dinleyicilere şöyle seslendi:
"Ne dedik, inlerine gireceğiz dedik.
Onlar kaçacak, biz kovalayacağız dedik.
Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar.
Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacak." Cumhurbaşkanının bu sözleri yurtdışına kaçan Fetullahçı teröristlerin Türk vatandaşlığından çıkartılmasına yönelik bir hazırlığın habercisi olarak değerlendirildi.
Peki bu gerçekten mümkün mü? Eskiden olduğu gibi istenirse bu işe yasal zemin oluşturmak kolay. Örneğin 2009'da Ak Parti tarafından değiştirilen 1964 tarihli Türk Vatandaşlığı Yasası'nın 26. maddesinin bir benzerinin tekrar yürürlüğe konulması gibi:
"Yurtdışında bulunup da Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış güvenliği ile kanunun suç saydığı şekilde iktisadi ve mali güvenliği aleyhine faaliyette bulunan veya yurtiçinde bu tür faaliyetlerde bulunup da her ne suretle olursa olsun yurtdışına çıkan ve hakkında Türkiye'de bu nedenle kamu davası açılmasına veya ceza kovuşturmasına veya hükmün infazına olanak bulunmayan ve gelmesi için yapılan duyuruya rağmen üç ay içinde, savaş sıkıyönetim ve olağanüstü hallerde bir ay içinde yurda dönmeyen Türk vatandaşlığını sonradan kazanmış kişiler Bakanlar Kurulu Kararı ile vatandaşlıktan çıkarılabilir. Bu hüküm, Türkiye savaş halinde bulunduğu zaman doğumla Türk vatandaşı olanlar hakkında da uygulanabilir." Fetullahçıların 15 Temmuz'da ve öncesinde bu ülkeye, bu halka yaptıkları düşünülürse artık var olmayan bu yasa onlar için biçilmiş kaftan. Ama elbette bu kararı TBMM yani siyaset verecek.
Kuşkusuz artılarını ve eksilerini hesap ederek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 935 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 570 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar