Fark ettiniz mi, yine soyulduk

Bizim ecnebi muhibbi sözüm ona antiemperyalistler İran üzerindeki ABD ambargosunun delinmesini kendine dert edip "hırsız var" sakızını çiğneye dursun. Elin oğlu memleketteki soygunlarına devam ediyor. Hem de...

Bizim ecnebi muhibbi sözüm ona antiemperyalistler İran üzerindeki ABD ambargosunun delinmesini kendine dert edip "hırsız var" sakızını çiğneye dursun. Elin oğlu memleketteki soygunlarına devam ediyor. Hem de gözümüzün içine baka baka.
Bilmem fark ettiniz mi ama hafta içindeki sonuncusunda yine fena çarpıldık. Hikâye Konda'ya ait olduğu iddia edilen bir seçim anketinin bankacılık ve finans piyasasına sızdırılmasıyla başladı. Ankete göre 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti 40.5, CHP 28.7, MHP 14.4, HDP ise 11.5 oy alıyordu. Yani ankete göre ufukta koalisyon vardı.
Bekleneceği üzere, anketten çıkan bu koalisyon projeksiyonuna piyasalar anında tepki verdi. Dolar/TL gün içinde 2.56 seviyesinden 2.59 seviyesine kadar çıktı. Son 3 haftanın en sert düşüşünü yaşadı. Asıl etki ise borsadaki banka ve büyük sanayi hisselerinde yaşandı. Bankacılık endeksi yüzde 2 değer kaybetti. Büyük sanayi hisseleri apar topar satıldı.
Ancak bu bir kaza değildi. Zira söz konusu anket bizzat çalışmayı sipariş eden kuruluş tarafından piyasaya sızdırıldı. Peki, kim bu kuruluş? Evet, o! Piyasa manipülasyonlarından ötürü ABD ve Britanya'da milyarlarca dolar ceza yiyen, merkezi ülkesinin savcılığı tarafından basılan bir Alman Bankası.
Daha önce de Türkiye'de manipülatif operasyonların altına imza eden bu Alman Bankası, yaptırdığı anketi piyasaya sızdırmadan önce borsadaki yüksek hacimli hisselerini satışa başladı. Ardından da bu anketi patlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.281 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 949 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 788 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.606 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar