Erdoğan’ın yüzü gülüyor

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (01.07.2022)''Erdoğan’ın yüzü gülüyor'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nin son gününde gazetecilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı'nın temaslarının ayrıntılarını anlattığı ve sorularımızı cevapladığı röportajı yarın SABAH'ta okuyacaksınız.
Zirvenin ilgiyle takip edilen liderleri arasında yer alan Erdoğan'ın özgüveni her halinden okunuyordu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliklerine onay vermek için Türkiye'nin ortaya sürdüğü şartların kabul edilmesi kuşkusuz bu durumun en büyük nedeni.
Şu aşamada net olarak her koşulda kazanan Türkiye diyebiliriz. Yani Economist gibi kategorik olarak Türkiye karşıtı yayınların bile zirveyi "Erdoğan'ın zaferi olarak" görmeleri hiç de abartılı değil.
Zira imzaların atılmasıyla biten bir süreç söz konusu değil. Müzakereler devam edecek. Ortada İsveç'in ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliklerinin kabul edilmesi gibi bir durum yok. Hatta Erdoğan, NATO'ya giriş süreci 20 yıl süren Makedonya örneğinden bahsederek bu durumun altını çiziyor. Tüm aşamalar bittikten sonra iki ülkenin NATO'ya üyeliklerinin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.595 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar