Erdoğan olmasa SİHA’mız mı olurdu Kemal Bey?

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (14.03.2022)''Erdoğan olmasa SİHA’mız mı olurdu Kemal Bey?'' başlıklı yazısı.

Ermenistan- Azerbaycan savaşında göz dolduran Türk SİHA'ları, Ukrayna-Rusya mücadelesinde daha da öne çıktı. Tüm dünyada konuşuluyorlar.
Hal böyle olunca SİHA'ları üreten Bayraktar Holding'e AK Parti döneminde İBB'den kaynak aktarıldığını yalanına yayan Bylock İsmail bile tornistan yapıp yanlıyor. Dışarıda SİHA'lardan övgüyle bahsedildiğini şaşkınlıkla gözlemlemiş!
Bence SİHA'ları üretim yerinde inceleyip görüşlerini aktaran Ertuğrul Özkök'ten manevra dersleri de almalı...
Zira başka şansları yok... Bu başarıya direnmek anlamsız. Baksanıza HALK TV'den patronları Kemal Kılıçdaroğlu da su koyuverdi. Şöyle söylüyor:

"Ben o SİHA'ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan'dan önce gezmiş, baba oğul Bayraktarları Erdoğan'dan önce desteklemiş biriyim!"
Vay be! Ama şimdi kafamız karıştı... O halde Bayraktar Holding 2018 yılında neden şu açıklamayı yapmış ola ki:
"Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftiralarına ilişkin açılan davada Mahkeme, Yön. Kur. Başkanımız Özdemir Bayraktar'a 60.000 TL tazminat ödenmesine hükmetmiştir. Bu tazminatı şehit ailelerimize bağışlayacağız."
Kaldı ki SİHA'ları Bayraktarlar gibi başarılı, cesur, zeki müteşebbislerin "tutmuş ticari yatırımı" olarak değerlendirmek meseleyi fazlasıyla küçümsemek olur.
Çünkü bugün siyasi meczuplar hariç Türk halkının arkasında durduğu SİHA'lar, bir silahtan çok öte bağımsızlaşmanın, ulusal güveni yeniden kazanmanın sembolü.
Tıpkı Fukuyama'nın dediği gibi, "Türklerin dünya çapında kara gücünün doğasını değiştirdiğinin" uluslararası arenada kabul görmüş göstergelerinden...
Türk milli savunma sanayinin tarihi de Bayraktarlara öncülük eden ve bedelini canıyla ödeyen mucitlerle, müteşebbislerle dolu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.338 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.345 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 979 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar