Ekrem İmamoğlu lider olma fırsatını kaçırdı

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (13.05.2022)''Ekrem İmamoğlu lider olma fırsatını kaçırdı'' başlıklı yazısı.

CHP yandaşı gazeteciler, "ünlüler" İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu lime lime etmeye doyamıyorlar.
İmamoğlu, Karadeniz turuna eskiden hükümeti destekleyen gazetecileri nasıl götürürmüş... O otobüste sadece CHP'nin kadrolu yazarları olmalıymış.
Evet, ağızlarını açtıklarında, yurtdışına çıktıklarında Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığını söyleyen, kutuplaşmadan yakınan tipler bunlar.
Bu riyakâr simsarların eylemlerinde, söylemlerinde ahlak, mantık arayacak değiliz. Mamalarına bakıyorlar.
Ne var ki siyasetin taşlı yollarına henüz adım atmış sayılan İmamoğlu'nun da yediği sanal dayaktan insicamı bozulmuş görünüyor.

Olması gerektiği gibi davrandığı için özür dilediği yetmiyormuş gibi, dün de linç furyasını fırsat bilip kendisine çakan İstanbul sermayesinin ayağına koşup gerçekte "elaman ağam" diyordu.
Oysa İmamoğlu, geniş seçmen kitlelerine ulaşması önündeki engelin rakiplerinineleştirileri değil, kendisini dar bir alana hapseden bu klik olduğunu görebilseydi...

Türkiye'de iktidarın bunların desteğiyle değil, aksine medya ve kültür endüstrisinde birikmiş bu tortuya rağmen alınabileceğini anlayabilseydi...
Ve başarılı siyasi kariyerini örnek aldığı Erdoğan gibi, temsil kabiliyeti olmayan çıkar çevrelerinin değil, Türkiye'nin çoğunluğunu oluşturan makul seçmenlerin sözcüsü olmaya cesaret edebilseydi gerçekten kazanırdı.
Ama dereyi görmeden devri sabık talep eden cemaatin nefretinin, hayat pahalılığı gibi yaşamsal sorunlarına çözüm önerileri bekleyen ahalinin umurunda bile olmadığını fark edemedi.
İlkesel davranıp sözünün arkasında duramadı, aşağılanan bir kadın gazeteciyecentilmence sahip çıkamadı, savunmaya geçti...
Sonuç olarak da kararsızlığıyla hem kemikleşmiş tabanına hem de 50+1'i yakalamak için ikna etmek zorunda olduğu potansiyel seçmene "O kumaş bunda da yokmuş" dedirtti.
Geçmiş olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 1.585 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.598 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar