Dünyanın bütün faşistleri birleşin

300 bin sivilin katili Esad'a yardım için kurduğu ittifakı, İran ve Kuzey Kore gibi yeryüzünün en meşhur diktatörlüklerinden gelen destekle genişleten Putin temaslarına devam ediyor.Putin şimdi de, ABD seçimlerinde...

300 bin sivilin katili Esad'a yardım için kurduğu ittifakı, İran ve Kuzey Kore gibi yeryüzünün en meşhur diktatörlüklerinden gelen destekle genişleten Putin temaslarına devam ediyor.
Putin şimdi de, ABD seçimlerinde "Müslümanları ülkeye sokmayalım, Hispanikleri gönderelim" gibi vaatleriyle bilinen Donald Trump'ı desteklediğini açıkladı. Tabii Trump bu, durur mu? O da jeste jestle karşılık verip iktidara gelirse Putin'le birlikte çalışacağını müjdeledi.
Tencereler hızla yuvarlanıp kapaklarını bulurken, Putin Türkiye konusuna hassasiyetle eğilmeye devam ediyor. Geçen günkü konuşmasında Türkiye halkı ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi planladıklarını ancak hükümetle krizi aşmak için bir tasarılarının olmadığını söyledi.
Putin'in bu çağrısının ardından gözlerin çevrildiği isimlerin ne yapacağı merak ediliyordu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Putin konusunda temkinli. Zira o şimdilik, sık sık heyetler göndererek desteklediği Şam rejimiyle yetiniyor. Hatırlayacaksınız CHP, Esad Türk uçağını düşürdüğünde bile bu temaslarına ara vermemişti.
Geçenlerde, DAEŞ petrolüne aracılık eden ve DAEŞ'e silah satan Rusya'nın bir kanalında boy gösterip "ülkesinin Suriye'ye sarin gazı gönderdiğini" iddia eden CHP Milletvekili Eren Erdem de pek umut vermiyor. Çünkü Erdem de daha önceki bir açıklamasında gönlünü başka bir diktatörlüğe kaptırdığını açık etmişti: "Türkiye İran'la savaşa girerse İran'ın yanında yer alırım!"
E geriye kim kalıyor? Tabii ya PKK. Az Rus silahı yok ellerinde. Ama biliyorsunuz "gençler" için kurdukları YDG-H gibi yapılarla dünyanın altyapıya en çok önem veren terör örgütü olduğunu kanıtlayan PKK henüz diplomasi için bir terör oluşumuna gitmedi. Uluslararası ilişkilerini şimdilik kendilerini parlamentoda temsil eden yapıyla yürütüyorlar.
İş başa düşen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da enerjisi olduğuna göre sorun yok. Demirtaş geçen gün yaptığı açıklamada, Putin'in dünyanın bütün faşistlerine yaptığı "birleşin" çağrısına ellerinden geldiğince destek vereceğini ima etti. Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı makamına aday olduğu ülkesinin fiili savaş halinde olduğu Rusya'nın başkenti Moskova'ya gideceğini açıklayan Demirtaş umutlu.
Evet, gördüğünüz üzere 21. yüzyılın umut veren son 3. Dünya ittifakı yavaş yavaş tamamlanıyor. Benim merak ettiğim 7 Haziran'da ve mutlaka 1 Kasım'da da HDP'ye gelen emanet ulusalcı oyları. Demirtaş'ta gelecek gören bu vatandaşlarımız kutuplaşan dünyada kendilerini hangi cephede görüyorlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.264 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar