Diyarbekir'de bir güneş gibi doğdu

"Bağımsız Kürdistan"lardan yola çıkıp, 40 yılda "Federasyonlara", "Demokratik Cumhuriyetlere", "Demokratik Konfederalizme", "Demokratik Ekolojik Topluma", "Demokratik Özerklik" e ve "Özyönetim"e uğrayıp yine kürkçü...

"Bağımsız Kürdistan"lardan yola çıkıp, 40 yılda "Federasyonlara", "Demokratik Cumhuriyetlere", "Demokratik Konfederalizme", "Demokratik Ekolojik Topluma", "Demokratik Özerklik" e ve "Özyönetim"e uğrayıp yine kürkçü dükkânına döndüler. Evet, yeniden Kürdistan...
Üstelik bu ilan bir PKK yöneticisine değil, hafta sonu Doğunun Samsun'una çıkıp "Ortadoğu'da bir yıldız gibi parlayan", partinin yasal kanadı HDP Eş Başkanına ait.
Demokratik Toplum Kongresi'nde (DTK) konuşan Selahattin Demirtaş şunları söyledi: "Artık gelecek yüzyılda Kürdistan olacak! Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak?"
E olsun da, ne partinizin programında gördük bu perspektifinizi ne de 12 Eylül referandumunda değişmesin dediğiniz anayasayı hatırlatarak şerefiniz üzerine ettiğiniz mebus yemininde. Hani şu Türkiye halkının tek ve meşru temsilcisi TBMM var ya, parlamento hah orada işte!
Siz demiyor musunuz, "miki ya da PKK mı" diyor? İyi de o zaman size ne ihtiyaç var ve niye kayıt olup yasal parti kurdunuz? Ayrıca bakın ne yiğitler var. 50 yıldır yılmadan usanmadan yasal partiler kuran ve zamanında o partilerle, hendeksiz, bombasız Ağrı ve Diyarbakır belediyelerini alan Kemal Burkay nasıl da net koyuyor federal bir sistem istediklerini. Hışt duymasınlar!
Başka ne diyor Demirtaş: "1000 yıllık kardeşlik deniliyor ya 200 yılı sorunludur. Geri kalan 800 yılda Kürtlerin resmi dili Kürtçedir. Yönetim şekli özerk haldedir. Bağımsızlığa yakın bir modeli vardır. Bizim yaşayan dedelerimiz bunun canlı tanığıdır. Biz nasıl bunu yok sayıp AKP'nin modeline mahkûm kalacağız."
Evet, her zamanki gibi, tarihi de mantığı da siyaset bilimini de çarçur ediyor. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçişin tüm hak ve sorumluluklarını, Mustafa Kemal Atatürk'ten alıp Tayyip Erdoğan'a veriyor.
Aslında, uyanır uyanmaz "Seni başkan yaptırmayacağız" diye mırıldanmaya başladığı söylenen Demirtaş'ın Erdoğan'ı Atatürk sanması ve Türkiye'de değil, "AKP Cumhuriyeti"nde yaşadığına inanması çok da garip değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mangal 01 Mayıs 2024 | 314 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.173 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 485 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar