Devir değişti, artık Türkiye kazanınca Almanya kaybedecek!

Trump'ın başkan seçileceğine, farklı kutupların oluşacağına ve artık "eski dünyanın" geride kalacağına dair analizleri aylardır bu sütunda okuyorsunuz.Ancak, ABD toplumunu ve dış politikayı...

Trump'ın başkan seçileceğine, farklı kutupların oluşacağına ve artık "eski dünyanın" geride kalacağına dair analizleri aylardır bu sütunda okuyorsunuz.
Ancak, ABD toplumunu ve dış politikayı okuyamayıp Trump'ın seçilmesine mucize diyenler bir yana, bizler bile dönüşümün bu denli hızlı olacağını tahmin etmiyorduk.
Saflar öylesine hızla şekil değiştirip netleşiyor ki, her sabah uyandığımızda Türkiye'yi farklı bir pozisyonda buluyoruz.
Şimdilerde de, Trump'ın, Obama'nın bizlere savaş ve darbe girişimi olarak yansıyan Ortadoğu'daki planlarını rafa kaldırmasıyla oluşan boşluğu anında Avrupa doldurdu.
Artık Türkiye'ye karşı dışarıdan örgütlenen taarruzların merkez üssü eski kıta.
Onlar da kurtarıcıları olan yeni görevlerine şevkle başladılar.
Demokrasinin, uluslararası hukukun, teamüllerin, mantığın üzerinde tepinip duruyorlar.
NATO üyesi, AB adayı, tüm küresel kuruluşların ortağı egemen bir ülkenin bakanlarına fiili seyahat engeli koyuyorlar.
Dün de oryantalizm kervana Hollanda eklendi. Geçenlerde Almanya'daki otel rezervasyonu iptal edilen Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının Hollanda'ya inişine izin verilmedi!
Bu küstahça tavrın devletlerarası ilişkilerde makul bir izahı olabilir mi?
Olamaz elbette.
Aslında kendileri de farkında, gel gör ki çaresizler.
15 Mart'taki seçimlerde, "Türkler istenmeyen adam ilan edilsin" diyen Nazi artığı Geert Wilders'la faşizm yarıştırıyor Hollanda'da iktidarda olan liberaller.
"Hık" diyeni "Kültür", "mık" diyeni "demokrasi, eşitlik, Fransız ihtilali" diye susturanlar, Musevilere yaptıkları gibi, neredeyse "evet" diyen Türkleri neredeyse toplama kamplarına gönderelim diyecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 380 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar