Cumhuriyet’in Filistin’le ne alakası var?

Geçen gün takside şoför arkadaşın radyodan dinlediği Galatasaray- Beşiktaş maçına kulak kabarttım. Yorumcular devre arasında sözleri tükenince sahada olan biteni bırakıp başladılar tribünlere...

Geçen gün takside şoför arkadaşın radyodan dinlediği Galatasaray- Beşiktaş maçına kulak kabarttım. Yorumcular devre arasında sözleri tükenince sahada olan biteni bırakıp başladılar tribünlere oynamaya:
"Allah iyi ki Atatürk'ü başımıza armağan etmiş. O da Cumhuriyet'i kurmuş. Yoksa hâlimiz nice olurdu? Baksanıza Filistin'in hâline."
Atatürk'ün ve Cumhuriyet devriminin Filistin'in bugün içinde bulunduğu durumla ne gibi bir bağı var, "değinemiyorlar" tabii.
Tıpkı, cumartesi Atatürk Havalimanı'nda yapılması planlanan Filistin'e destek mitinginin zamanlamasını manidar bulan Türk basınının küfür duayeni gibi:
"O mitingi pazartesi günü de yapabilirdiniz. Ama siz 28 Ekim'i seçtiniz... Yazıklar olsun!"
Türk halkının Filistin duyarlılığının Cumhuriyetimize değmemesi, dokunmaması için...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 801 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 473 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 515 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar