Cumhurbaşkanı emperyalistlere vuruyor ses Kılıçdaroğlu’ndan geliyor

Yenikapı'da toplanan 5 milyon yurtseverin baskısıyla "mış" gibi yapan Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal uzlaşı treninden kaçmak için aradığı durağı nihayet buldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

Yenikapı'da toplanan 5 milyon yurtseverin baskısıyla "mış" gibi yapan Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal uzlaşı treninden kaçmak için aradığı durağı nihayet buldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Anlaşması'na yönelik eleştirilerine balıklama atladı.
Her zaman olduğu gibi, kendini rahat hissettiği minder dışına çıkıp, Cumhurbaşkanı'nın ülkenin tarihiyle ilgili fikri düzeydeki eleştirilerini, kahvehane ağzıyla karşıladı.
Kılıçdaroğlu agresifliğini "Cumhuriyet'e sahip çıkma refleksine" bağlıyor. Oysa tek yaptığı, Lozan'da yabancı devletlerin lehine olan bir gelişmede katkısı olan dönemin siyasilerinden İnönü'yü Cumhuriyet'e eşitleyip kutsallaştırmak. Bu bilindik ve arkaik yöntemle, 15 Temmuz sonrası kurda kuşa kaptırdığı radikal ulusalcıları konsolide etmek istiyor.
Hâlbuki azıcık mantık sahibi birinin algılayacağı üzere Cumhurbaşkanı'nın Lozan'a yönelik sorgulayıcı tavrı, kemiksiz bir emperyalizm eleştirisi!
Yani Erdoğan'ın hedefinde, Lozan'da ne yazık ki kayda değer bir başarı gösteremeyen heyetten ziyade, bir koyup 12 ada alan kolonyalistler ve onların bugünkü temsilcisi küresel muktedirler var.
Peki, Kılıçdaroğlu Lozan'a yönelik her türlü eleştiri karşısında küplere binerek, işgalcilerin kazançlı çıktığı bir anlaşmayı övdüğünü fark etmiyor mu?
Öyle ya, bugüne değin Lozan'a laf edene önce anlaşmanın tarafı emperyalistler parmak sallamadı mı? Otu çiçeği bahane edip "Lozan'ı deliyorsunuz" demediler mi?
Artık anladık Kemal Bey. Derdiniz ülkeyi yönetmek için iktidar olmak değil. Tam aksine, ülkeyi yönetilmez kılmak için muhalefetin başında kalmak. Küçük olsun benim olsun diyorsunuz.
Ama inanın sürekli bel atına inerek, Cumhuriyet'i temsil eden ve aynı düzeyde olmadığınız Erdoğan'la polemiğe girmeye çalışarak yürümez bu iş.
Bakın, bu taktik sizi, Lozan tartışmasında olduğu gibi, Cumhuriyetimizin eski ve yeni düşmanlarına yönelik eleştirileri onlar adına cevaplamaya kadar sürükleyebiliyor.
Trajikomik... Atatürk'ün savaştığı yedi düveli kollamak, kurucusu olduğu partinin genel başkanına nasip oldu.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 380 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar