Cumhurbaşkanı bu soruya ne cevap verecek?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir mitingde, diğer tüm rakiplerinin tattığı o meşhur resti Muharrem İnce'ye de çekti: "Eğer 24 Haziran'da seçilemezsen siyaseti bırakacak...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir mitingde, diğer tüm rakiplerinin tattığı o meşhur resti Muharrem İnce'ye de çekti:
"Eğer 24 Haziran'da seçilemezsen siyaseti bırakacak mısın?"
İnce de, Erdoğan'ın bu özgüvenli çıkışını duymazdan gelen diğer rakipleri gibi ölü taklidi yapacak derken bizleri şaşırttı ve konuya girdi.
"Bırakacağım ama bir şartım var" diyen İnce, ardından, tüm seçmenin beynini kısa bir süre mavi ekrana düşüren şu cümleleri kurdu:
"Cumhurbaşkanı yüzde kaçla seçildin? 51.79'la seçildin. Peki, ben sana bir soru sorayım. 51.79'un altında oy aldığında sen siyaseti bırakacak mısın?"
Evet, garipliklere şaşırmadığımız şirin memleketimizde bu da oldu...
İlk kez, bir siyasetçi, yarışa girdiği rakibine "beni yenip seçimleri kazanırsan siyaseti bırakacak mısın" diye "rest" çekti.
Fiziğiyle gündeme gelmeye çalışan ve arada "kuantum" falan diyen İnce, belli ki üçüncü halin de mümkün olduğu iddiasını çok yanlış anlamış. Eminim branş hocası meslektaşlarından "onun öyle olmadığını", Big Bang'ten başlayarak kendisine izah edenler olmuştur.
Dolayısıyla, İnce'nin, gün geçmeden yalanlanan diğer iddiaları gibi, bu sorusuna da cevap beklediğini sanmıyorum. Maksat gündem olsun işte.
Şimdi siz söyleyin, rakiplerinin bile, kendisine rakip olarak ancak kendisini gösterdiği Erdoğan bu soruya ne cevap versin?
Siz bizi kendinize güldürdünüz Allah da sizi güldürsün Muharrem Bey.

*** İNCE'NİN FİZİĞİ

Muharrem İnce'den bahsederken "fiziğiyle gündeme gelmeye çalışan siyasetçi" dememe takılan okurlarımız olmuş.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 334 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 612 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar