Çok sevmese miydik bu çocukları

Dün Twitter'da Deniz Gezmiş saatlerce en çok konuşulan gündem listesinin başındaydı.Deniz'in 1972'de darbeci askerler tarafından iki arkadaşıyla birlikte idam edildiği günü biliyordum, "ama henüz şubattayız, ne...

Dün Twitter'da Deniz Gezmiş saatlerce en çok konuşulan gündem listesinin başındaydı.
Deniz'in 1972'de darbeci askerler tarafından iki arkadaşıyla birlikte idam edildiği günü biliyordum, "ama henüz şubattayız, ne oldu" diye düşündüm. Ölüm değil doğum günüymüş Deniz'in dün.
25 yaşında asılmış bir çocuğa "iyi ki doğdun" demek biraz garip kaçacağı için Rodrigo'nun gitar konçertosunu dinlemekle yetindim.
Ama Deniz'in doğum günüyle ilgili Twitter'da atılan mesajlara biraz bakmanın zararı olmazdı, daldım içlerine.
Neler neler... Deniz yaşarken ona arkadaşlık edenlerin Twitter hesapları var mı bilmiyorum ama torunu yaşındakiler döktürmüşlerdi. Şarkılar, özlü sözler, arabesk sloganların arasında yaşından yaşlı görünen yorgun Deniz'in resimleri.
Tabii çoğunluğu Deniz'in yaşadıklarını ve başına gelenleri bugünle ilişkilendiren mesajlardı. Kimi Deniz'in doğum gününü, onun resmini Sur'daki bir barikatın üzerine asıp kutluyordu, Kimi Ceraattepe'deki iş makinalarının... Hatta Deniz'i en son okul bahçesinde karne alan çocukların üzerine bomba atan PKK'ya katan bile vardı.
En çok dikkatimi çekense, CHP'li bir siyasetçinin Deniz'i andığı mesajıydı. Tahmin edebileceğiniz tarzda işte "Deniz yaşasaydı Akepeli değil chp'li olurdu" türünden absürd bir mesaj. Zaten ilgimi çeken de içerik değil, bu beyefendinin ruh haliydi.
Öyle ya belli ki seviyordu da Deniz'i. Acaba aklına Deniz'in, Hüseyin'in ve Yusuf'un idamı meclise geldiğinde, bugün gençleri adıyla andığı partisinin tavrı gelmiş miydi?
Yo, "Cehapa zıhnıyeti" muhabetti değil bu. Gerçekten anlamaya çalışıyorum. 25 yaşında ölmüş birinin 69. yaş gününü kutlayan, andığıyla ilgili daha neler bilmez ki, haksız mıyım?
Mesela Deniz'in ve arkadaşlarının, o dönem mecliste bulunan CHP'li milletvekillerinin de evet oyuyla asıldığını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.777 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar