Ciddi ciddi koalisyon formülleri

Koalisyon senaryoları arasında AK Parti-CHP formülünün en geniş meşruiyete sahip alternatif olduğu söyleniyor. Hesap basit. Yüzde 41+ yüzde 25, Bahçeli'nin tabiriyle söylersek, etti mi sana yüzde 66. Var mı daha...

Koalisyon senaryoları arasında AK Parti-CHP formülünün en geniş meşruiyete sahip alternatif olduğu söyleniyor. Hesap basit. Yüzde 41+ yüzde 25, Bahçeli'nin tabiriyle söylersek, etti mi sana yüzde 66. Var mı daha alası? Öyle ya, AK Parti HDP ile koalisyon kursa toplamları yüzde 54 olacak. MHP ile yan yana gelse yüzde 57. 66'nın 54'ten de 57'den de büyük olmadığını hangi münevver iddia edebilir? 
Geçenlerde de yeni seçilen AK Partili bir milletvekili TV'deki röportajında şöyle diyordu: "Partiler koalisyon görüşmelerinde masaya gelirken siyasi düşünmemeli." Haksız mı şimdi? Bir siyasi partinin işi siyaset üretmek değil, memleketin menfaatini gözetmektir. Ki yıllardır müesses nizam da memleketin kurtuluşunun siyasetten geçmediğini, bilakis siyasi denen kişilerin siyaset üreterek ülkeyi ne hale getirdiğini belletmedi mi bize? 
Ha bir de uzlaşı kültürünü yeşertmek için bu sonuçların bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyenler var. Bildiğiniz üzere uzlaşı, bu topraklarda daha ziyade suskunluk sarmalının derinleştirilmesiyle varılabilecek bir aşamadır. 12 Eylül darbecilerinin farklı siyasi görüşten mahkûmları aynı zindana atıp "karışın barışın" dediği gibi. Tamam, birbirinin anti tezi partilerin yan yana gelişi belki bileşenlerin ellerinin kollarının bağlanması, hükümetten tek bir karar çıkmaması anlamına gelebilir. Ama olsundur işte, tüm mesele aynı kabinede yan yana oturmak değil midir zaten? 
Erken seçim mi dediniz? Ne münasebet! Bir kez seçim yapılmıştır efendim. Ne öyle zırt pırt seçim falan? Ülkedeki büyük altyapı projelerine çivi bile çakamayacak, ekonomiyi tıkayacak, Çözüm Süreci'ni askıya alacak, Gülen çetesinin vesayet girişimiyle mücadeleyi savsaklayacak işlevsiz bir hükümet formülünün maliyeti bir şekilde tolere edilebilir. Ama yeni bir seçimin yükünü kaldırmaz değil mi bu millet. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.187 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar