CHP’lilerden dolar bozduran var mıdır?

Dün mahalledeki otoparkçılarla sohbet ederken Ortadoğu'nun ve Balkanlar'ın en politik kuaförü Kerim belirdi ufukta.Yine heyecanlıydı. Daha yanımıza yaklaşmadan bağırarak konuşmaya başladı:"Melih abi dolar...

Dün mahalledeki otoparkçılarla sohbet ederken Ortadoğu'nun ve Balkanlar'ın en politik kuaförü Kerim belirdi ufukta.
Yine heyecanlıydı. Daha yanımıza yaklaşmadan bağırarak konuşmaya başladı:
"Melih abi dolar yerlerde!" Ben "Daha da inecek" diyerek Kerim'i sakinleştirmeye çalışırken sosyal demokrat otoparkçımız Murat söze girdi.
"CHP'liler de dolar bozdurmuş..." İkisi de bana bakarak konuşuyorlardı ama aslında sözleri birbirineydi.
Kerim "He, bir belediye başkanı mı ne" diyerek tartışmanın fitilini ateşleyince araya girdim.
"Ne güzel işte. Belki diğerleri de yapar" diyerek hemen Kılıçdaroğlu'nun "yapay" dediği Yenikapı ruhuna atıfta bulundum ama nafile... Kerim fark ettiği boşluktan yararlanıp karaciğerimize bir yumruk daha indiriverdi.
"O başkanı da muhtemelen CHP'den ihraç ederler" dedi. Ve güldü. Çaktırmadan baktım Murat da gülümsüyordu.
Ama sanırım acı acı...
Aslında bu acı son günlerde pek çok kişinin içinde. Söz konusu ülke olunca, doğru refleksi buluyorlar. "Darbe kötü bir şey" diyorlar," "Türk parasının değer kaybetmesi solcuya da sağcıya da zarar niye sevinelim ki" diyorlar.
Ancak partileri, medya ya da popüler kanaat önderleri onların bu aklıselimini sırf iktidar partisininkiyle uyuşuyor diye yerden yere vurunca bir duruyorlar. Mahalle baskısından korkuyorlar, "Aman AKP'li demesinler" diye susuyorlar. Doğruyu söyleyemiyorlar.
Tıpkı 15 Temmuz gecesi sokakta olduğu halde arkadaş sohbetlerinde bu asil ve yurtsever tavrını saklayanlar gibi... Ya da uzun vadeli plan yapabilmek için iktidar partisine oy verip sorulduğunda "Tabii ki CHP'ye..." diyen işadamlarımız misali.
Böyle yaşanır mı Allah aşkına? İnsan inandığını söyleyemeden, kendini ifade edemeden ruhsal ve zihinsel bütünlüğünü koruyabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.670 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.359 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 989 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar