CHP tipi ön seçim

Partilerin seçime katılacakları milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemesi demokratik bir metot. 7 Haziran seçimleri öncesi CHP bu modeli uygulayan partilerden birisiydi. O günlerde bir TV programında CHP'yi ön seçim...

Partilerin seçime katılacakları milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemesi demokratik bir metot. 7 Haziran seçimleri öncesi CHP bu modeli uygulayan partilerden birisiydi. 
O günlerde bir TV programında CHP'yi ön seçim tercihinden ötürü kutladığımı, AK Parti'yi ve diğerlerini de aynı nedenle eleştirdiğimi hatırlıyorum. 
Aceleci davranmışım. Biraz daha bekleyip o ön seçim mekanizması dedikleri şeyin nasıl işlediğini sonuçları üzerinden değerlendirmem gerekiyormuş. 
Zira CHP örgütlerinden konuştuğum pek çok kişi, özellikle büyükşehirlerdeki ön seçimlerin tamamen parodi olduğu konusunda hemfikirler. 
Son olarak bu iddilara konu olan isim, Meclis'teki sol yumruklu yeminiyle dikkat çeken CHP'li vekil Gamze Akkuş İlgezdi oldu. 
İddilara göre parti teşkilatında izi bile olmayan İlgezdi'nin bölgesindeki ön seçimde 25.520 oy alarak seçilmesi "mucize" değildi. Zira Gamze Hanımın eşi olan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin organize ettiği ön seçim kampanyası bir hayli"masraflıydı." 
Bakalım ilerleyen günlerde bu ön seçim harcamalarının kaynağına dair yeni iddialar gündeme gelecek mi? 
Yoksa has solcu Gamze Hanımın, "işçi sınıfının rezidanslarından başka kaybedecek hiçbir şeyi yokmuş" dedirten mal varlığı tartışmasına katıldığı için darp edilen CHP'li İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ın akıbeti namusluların gözünü mü korkutacak? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 441 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.174 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar