CHP kazanmayı öğrendi mi?

CHP'nin yıllar sonra yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkması, sandıkta rakibi Ak Parti'yi ilk kez 2 puan geride bırakması muhalefet cephesinde umut yarattı. CHP'li belediye başkanlarının dualarla makama oturmaları...

CHP'nin yıllar sonra yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkması, sandıkta rakibi Ak Parti'yi ilk kez 2 puan geride bırakması muhalefet cephesinde umut yarattı.
CHP'li belediye başkanlarının dualarla makama oturmaları, kavgacı bir üslüp yerine uzlaşı arayacaklarını söylemeleri, Özgür Özel'in sağ duyulu açıklamaları da CHP'nin daha rasyonel bir siyaset izleyeceği yorumlarını besliyor.
Başarırsa ne ala.



Ancak seçmenin bu stratejiye inanması, samimi bulması, CHP'li aktörleri tehdit olarak görmekten vazgeçmesi bugünden yarına olacak iş değil. Bu uzun soluklu bir süreç. Bakacak, görecek, izleyecek. Aksi olsa, partiler arası seçmen geçirgenliği bu kadar hızlı olsa, Beyoğlu'nu CHP değil AK Parti kazanırdı mesela. Sandık sonuçları bize seçmenin Ak Partili adayın Atatürk'ün evinin bahçesindeki restorasyon çalışmalarını vs. sahici bulmadığını ve aslı varken suretine gitmediğini gösteriyor.
Kaldı ki CHP'nin seçimlerde ittifak yaptığı DEM adeta bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 28 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.146 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.789 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.016 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar