Çakara çakacak bir belediye başkanı aranıyor

Turistleri de hesaba katarsak İstanbul nerdeyse 20 milyonluk dev bir metropol. Yunanistan'ın toplam nüfusu 10 milyon... Ermenistan'ın 3 milyon. Bulgaristan'ın 7 milyon. Suriye'yi ne siz sorun ne ben söyleyeyim...

Ülkenin 2004 yılı verilerine göre 18 milyon olan nüfusun ciddi kısmı Türkiye'de, İstanbul'da.
Komşularımızın toplamı kadar nüfusa daracık bir alanda ev sahipliği yapan İstanbul'da suların akması, çöplerin toplanması, kanalizasyonun çalışması bile mucize gibi.
Kenti yönetenlerin baş etmesi gereken en önemli problemlerden biri de günde yüzlerce aracın katıldığı trafik.
Bu konuda son yıllarda çok önemli projeler hayata geçirildi. Marmaray, 3. Köprü, yeni metro hatları, tüneller vs... İlave olarak bir Boğaz kenti olan İstanbul'da deniz yolunun işlevsel olarak kullanılması gibi alternatifler de akla gelebilir.

***

Ama trafiği rahatlatmak için bugünden yarına sonuç verecek ve neredeyse maliyetsiz adımlar atmak da mümkün.
Bunun için de işe mevcut imkânlarla bir şekilde akan trafiği sabote eden unsurları ortadan kaldırmakla başlanabilir.
Örneğin çakar terörü!
Evet, terör. Çakarlı araçların neden olduğu kazalar, kavgalar, hepsinden önemlisi sürücülerde yarattığı tedirginlik düşünülünce az bile söylüyoruz.
Sözünü ettiğim, ambulans, itfaiye ve polis araçları gibi zaten kendilerini belli eden ve trafikte üstünlükleri tartışma konusu olmayanların çakarları değil elbette.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.594 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar