Bunun sorumlusu Erdoğan’dır!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 17 yıl iktidarda kalarak bir rekorun altına imza attı. Dahası hâlâ ülkede bir liderlik tartışması yok. Muhalefet bunca yıldır Erdoğan'a rakip olacak herhangi bir ciddi alternatif çıkartamadı....

Belki İstanbul seçimleri yerel de olsa muhalefet cephesinde bir heyecan yarattı. Ama hâlâ kendisinin ve 10 puan önünde yürüdüğü partisinin Türkiye genelinde oyu, en yakın rakiplerini ikiye katlıyor.
2023'e kadar Cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığı düşünülürse, Erdoğan'ın zaten kırılması zor bu rekoru aşması da kimse için sürpriz olmayacak.
Sonrasına dair yapılacak her türlü tahmin kahve falında hallice olacağı için burada duralım.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 yıldır iktidarını sandıkla koruma başarısı göstermesi Türkiye siyasi hayatının dengelerini de değiştirdi.
İlki, sandıktaki halk desteğinin tek başına bir siyasi iktidarı muktedir kılmaya yetmeyeceğine dair antidemokratik kabulü yerle yeksan etti.
Atatürk'ün 15 yıl, İnönü'nün 12 yıl iktidarda kaldığı seçimsiz tek partili dönemin ardından, iktidar için halkı ikna etmeye mecbur olan hiçbir sivil, siyasette bu denli güçlü olmamıştı.
Erdoğan'ın demokrasi açısından bu ahlaki üstünlükle elde ettiği başarı rakiplerinin o güne değin görülmemiş sertlikte manevralarıyla yanıt buldu.
En dramatik hamleler de kuşkusuz, karşısındaki "sol" olarak tarif edilen bloktan geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.100 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.599 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar