Bugünlerde aydınlanmacının romantiği de hiç çekilmiyor

Depremin ilk dakikalarından itibaren "bilimden uzaklaşıldığı için başımıza bu felaketin geldiğini" herkesten bir tur dinliyoruz. Kadri bilinmemiş peygamber pozlarındaki profesörler, bilimin buyruklarını...

Depremin ilk dakikalarından itibaren "bilimden uzaklaşıldığı için başımıza bu felaketin geldiğini" herkesten bir tur dinliyoruz.
Kadri bilinmemiş peygamber pozlarındaki profesörler, bilimin buyruklarını yıllardır "tebliğ" ettikleri halde "sapmış" yığınları yola getiremediklerinden yakınıyorlar.
Deprem nedeniyle Instagram yayınları sekteye uğrayan ünlülerimiz, "Bilime inanın artık ya, lütfen" diye isyan videoları çekiyorlar.
Siyasilerin "halkımızın kendini depremde öldürtmemesi" için buldukları çözümse zorunlu coğrafya dersi.
Kusura bakmasınlar ama sıkıyorlar. Çünkü insanlığın, ta yüz yıl önce rafa kaldırdığı romantik pozitivizm artık demode bile değil.
Yahu gerçekten, insanların inançları sebebiyle bilime karşı oldukları için depreme dayanıksız evler yaptıklarını, yapılmasına izin verdiklerini, içine girip oturduklarını mı düşünüyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 832 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 473 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 516 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar