Bugün ‘Süreç’i bitirmek için ne yaptın?

Ülkece dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız, uğruna sivil siyasetin bedel ödediği Çözüm Süreci'nde tehlike çanları çalıyor. Eskiden, mesela 90'larda bu girizgahı...

Ülkece dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız, uğruna sivil siyasetin bedel ödediği Çözüm Süreci'nde tehlike çanları çalıyor. 
Eskiden, mesela 90'larda bu girizgahı yaptığımızda devamında genellikle devletten yakınırdık. Çünkü ya köy boşaltmış ya orman yakmış olurlardı ya da daha fenası kulağımıza bölgeden JİTEM'in bir "faili meçhulünün" haberi gelmiş olurdu. 
Son yıllarda ise bu kalıp değişti. 
Size sadece geçen hafta yaşananlardan bir iki örnek vereyim. 
7 milyar liraya mal olcak, Yeni GAP Eylem Planı'nın en büyük projesi Silvan Barajı'nın yapım çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin ikinci en büyük, Avrupa'nın ise en yüksek barajı olan Silvan projesi bölgedeki tarımı canlandırmasının yanı sıra Diyarbakır'da 200 bin vatandaşa istihdam yaratacak. 
PKK, Silvan Barajı'na yönelik son üç ayda 3'ü taciz ateşi, 9'u da yola patlayıcı döşenmesi şeklinde 12 saldırı gerçekleştirdi. 
İkinci vaka yine bölgeden. 9 Temmuz'da su kesintisi yaşanan Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiine belediye ekipleri gitti. PKK militanları çalışma yapan ekipleri durdurup su kesintisini kendilerinin yaptığını söyleyip "sana onarım çalışması yaptırmayacağız" dediler. Belediye personelini gönderen PKK'lılar araçlarına el koydular. Gelişme üzerine güvenlik güçleri devreye girdi, belediyenin el konulan bakım aracı yakılmış halde bulundu. 12 Temmuz'da da adli mercilere yansıyan gaspın olay yeri incelemesini yapan jandarmaya ateş açıldı. Bu esnada olay yerinden geçen sivil bir araçta bulunan vatandaşlar da yaralandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.302 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 974 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 788 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.607 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar