Boşuna uğraşıyorsunuz bozamazsınız

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türk askerlerinin bulunduğu bir binanın, Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ'a yönelik hava harekâtı esnasında "kazaen" vurulduğu...

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türk askerlerinin bulunduğu bir binanın, Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ'a yönelik hava harekâtı esnasında "kazaen" vurulduğu açıklandı. Üç askerimiz şehit oldu. Yaralılarımız da var.
Kremlin, "koordinatlar üzerinde anlaşmazlık" yaşandığını açıkladı. Ardından da Rus Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak üzüntülerini iletti, baş sağlığı diledi.
Bahsettiğimiz coğrafya gerçek anlamda at izinin it izine karıştığı bir bölge. Onlarca devlet fiilen sahada. Aralarında da taşeron terör örgütleri ve siviller... Mermiler havada birbirini yalıyor.
Yaşanan karmaşadan ötürü bugüne değin savaş sebebi gösterilebilecek pek çok kaza, sabotaj vs. yaşandı. Ancak bu puslu hava, ülkelerin ilişkilerini dizayn etmek isteyenler için de en uygun ortam.
Türkiye'nin Rusya'ya ait bir savaş uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürmesini hatırlayın.
Dönemin Başbakanı Davutoğlu'nun "emri ben verdim" demesiyle daha içinden çıkılmaz hale gelen kriz nedeniyle iki ülke neredeyse savaşın eşiğine gelmişti. Gerginliğin ekonomik faturasını da halen ülkece ödüyoruz.
Ancak bu krizin nasıl bir tuzak olduğu çok geçmeden anlaşıldı. 15 Temmuz'un ardından, uçağın Ankara'nın inisiyatifiyle değil, NATO piyonu FETÖ'cülerin bir sabotajı sonucu düşürüldüğü iddiası bizzat Rusya tarafından dile getirildi.
Bereket, son dönemde yaşadığımız deneyimlerle, bu tür kriz durumlarında artık popülizmin cazibesine kapılmamak gerektiğini öğrendik.
Bu yüzden de türlü çeşitli bahaneler ve maskelerle krizleri derinleştirmeye, Türkiye'nin arasının düzeldiği ülkelerle ilişkilerini bozmaya çalışanlara karşı uyanığız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.233 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar