Bizim için ölüyorlar adam gibi sahip çıkacağız

Gencecik, pırlanta gibi çocuklarımız, Beşiktaşlılar, Bursasporlular o gece Vodafone Arena'da güvenle maç izlesinler diye kapının önünde nöbetteydiler yine.Bizi korumak için. Ve canlarıyla...

Gencecik, pırlanta gibi çocuklarımız, Beşiktaşlılar, Bursasporlular o gece Vodafone Arena'da güvenle maç izlesinler diye kapının önünde nöbetteydiler yine.
Bizi korumak için. Ve canlarıyla kanıtladıkları gibi, gerektiğinde ölümü göze alarak...
Evet, tek cümleyle, polislerimiz o gece bizim için öldüler.
30 polis, 8 sivil şehit...
Bu saatten sonra artık biz de katılıyoruz adımıza tutulan "nöbete."
Bu bir jest ya da tercih değil zaten. Uzun zamandır, "aman siyaseten doğruculuk kırbacı üzerimizde şaklamasın" diye savsakladığımız yurttaşlık görevimiz.
Ama asla bazı provokatörlerin çağrı yaptığı gibi, polislerin, hukukun işine soyunarak, sokağın düzenini aksatarak, kritik bölgelerde türlü bahanelerle toplanıp kendimizin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atarak değil.
Tam aksine, şimdi bize düşen, polisin iş yükünü hafifletmek, ona ayak bağı olmamak, elimizden gelen yardımı esirgememek...
Biri bomba koyup hepimizi öldürmesin diye kurulan arama noktalarının hemen girişinde, "sen benim kim olduğumu biliyor musun pozlarımızı" vestiyere asarak işe başlayabiliriz mesela.
Doğru, sadece işimizi yapacağız aslında. Biz, kendimizi, yaşam alanlarımızı, bizim için çalışanları sahiden sahiplenip gündelik yaşantımızı sürdüreceğiz; sonrasını devlete, siyasete bırakıp gerektiğinde hesabı da soracağız.
Özetle canlarımıza eğilmeden bükülmeden adam gibi sahip çıkacağız, vatandaş olacağız yani.
Dün sosyal medyada vatandaşlar en güzel yerinden başlamışlardı nöbete. Pek çok kişi gün içinde karşılaştığı polislere sarıldığını yazıyordu.
Başımız sağolsun!

***


Çok değil, AB'deki Amerika'daki kadar...

İzlemişsinizdir, Beşiktaş'taki terör saldırısının görüntülerinde, canlı bombanın yaklaştığını fark eden iki polisin şüphelinin üzerine doğru gittikleri görülüyor. Ardından karşı kaldırımdaki polis arkadaşları da durumun ciddiyetini anlayıp şüphelinin yanına yaklaşıyorlar. Terörist o anda üzerindeki bombayı patlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 285 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 612 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar