Berat Albayrak

Bakan Albayrak'ın sosyal medyadan yayımladığı istifa metnindeki "sağlık sorunları" vurgusu da omuzladığı yükün ağırlığının bir ifadesi. Doğaldır, onun yerinde taş olsa çatlardı. Emekleri ve ödediği bedeller için kendisine teşekkür ediyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına dair düğüm geçtiğimiz gece İletişimBaşkanlığı'ndan yapılan açıklamayla çözüldü. Albayrak'tan boşalan koltuğa Lütfi Elvan atandı ve hemen görevine başladı.

Muhalefet eski reflekslerle bu istifayı bir devlet krizine çevirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Zira Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli, eskiden olsa ülkeye aylar kaybettirebilecek tartışmalara geçit vermiyor. İki günde kadrodaki eksikler giderilipmaça kaldığı yerden devam ediliyor.

Albayrak 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin içine girdiği kritik dönemde önemli görevlerde bulundu. Bugün Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'de meyvelerini topladığımız enerji politikalarında onun büyük katkısı var. ABD Başkanı'nın kameralar karşısında ilan ettiği ekonomik savaşta ve dünya devlerinin resesyona girdiği bir küresel darboğazda ekonomi gibi ağır bir yükü omuzladı.

Buraya kadar anlattıklarım bir siyaset yazarının perspektifiydi. Her görev adamı gibi Albayrak'ın icraatları da artısıyla eksisiyle, sevabıyla günahıyla tartışılabilir. Söylenmedik söz de kalmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 1.159 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.595 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum