Belirleyemedi...

Türkiye'de solcular hep "gündem belirleyemiyoruz" diye hayıflanırlar. Haklıdırlar da. Türkiye halkının ezici çoğunluğuyla dertleri, hedefleri hiç kesişmediği için genelde gündem belirlemek yerine gündem...

Türkiye'de solcular hep "gündem belirleyemiyoruz" diye hayıflanırlar. Haklıdırlar da. Türkiye halkının ezici çoğunluğuyla dertleri, hedefleri hiç kesişmediği için genelde gündem belirlemek yerine gündem olurlar. Çünkü solun gündemini hep "başkaları" belirler.
Ülke yıllar yıllar sonra burnunu biraz olsun dikleştirir. İhracat tavan yapar, hazine para dolar, toplumsal barışı sağlamak için Çözüm Süreci başlatılır. Bizimkilerin derdi ise bu iyiye gidişatı sekteye uğratmak için Gezi olur mesela. Ne yapsınlar, parçası olamadıkları gündeme, genel hatları "dışarıda" belirlenen projelere piyon olarak dahil olmaya çalışmaktan başka şey gelmez akıllarına. Antiemperyalist yerel isyanlarının son günü çaresiz kalınca devrim yapmak yapmak istedikleri ülkelerine NATO müdahalesi bile talep ederler. E tabii gündemden düşerler.
Olsun yeni fırsatlar vardır önlerinde.
Yeni havaalanlarının, boğaz köprülerinin inşaatları kurulur, dış ticaret artar. Ambargosu delinen ABD rahatsız olur. Siyaset dışı paralel bir çete hükümeti devirmek için 17-25 Aralık'da hukuk darbesi tertipler. Halk birkaç ay sonraki yerel seçimde tavrını devrilmek isteyen hükümetten yana koyar. Yetmez hedefe alınan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçer. Yani Gülen çetesine "Operasyon yaptığın, siyasi iradem, benim, oyununa gelmedim" der. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.193 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar