Baykal şaşırtacakmış gibi yapıp şaşırtmayarak yine şaşırtmadı!

Dün öğle saatlerinde CHP'li Deniz Baykal'ın "başkanlık sistemine destek verdiğine" dair haber ortalığı salladı.Yıllardır, muhalefete demir atmış CHP'nin iktidara gelebilmesi için başkanlık sisteminin...

Dün öğle saatlerinde CHP'li Deniz Baykal'ın "başkanlık sistemine destek verdiğine" dair haber ortalığı salladı.
Yıllardır, muhalefete demir atmış CHP'nin iktidara gelebilmesi için başkanlık sisteminin şart olduğunu söyleyen biri olarak heyecanlandım.
"Deniz Bey bu seferki cesur çıkışının sonunu getirirse Türkiye'nin önünden bir kaya daha kalkar" diye geçirdim içimden.
Ancak Baykal ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklama yaptı ve Avni Özgürel'e yaptığı açıklamanın "başkanlık sistemi gelirse CHP'nin iktidar şansının ne olacağına yönelik bir değerlendirme olduğunu, CHP'nin başkanlık sistemine karşı direnmeye devam etmesi gerektiğini" söyledi.
Tutarlı adam Deniz Bey. Sağ olsun şaşırtacakmış gibi yapıp şaşırtmayarak sonunda bizleri yine şaşırtmadı!
Gerçi, Cumhuriyet'te falan "karşıyız da karşıyız" sözleri manşete taşınan Baykal, açıklamasında kapıyı tam olarak kapatmadığının da altını çiziyor:
"Ama şunu da hatırlatmak isterim ki, Fransa'da Sosyalist Parti anayasadaki başkanlık düzenlemesine tüm gücüyle karşı çıkmıştı.
Ancak başkanlık rejimi onlara rağmen geldikten sonra Mitterrand sosyalistlerin adayı olarak sonraki bir seçimde başkan seçilmiştir. Bu da kulaklara küpe olsun."
Evet, belli ki Baykal parti içindeki dengeleri gözetiyor, oy aldıkları çevrenin bu devrime henüz hazır olmadığını düşünüyor. Bu yüzden de tavrını "bıçak kemiğe dayanırsa hazırlıklı olalım bari" şeklinde revize ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 418 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 565 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 625 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 749 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar