Aydın Doğan, Yalçındağ’ı yeniden işe alır mı?

Trump'ın seçilmesi sadece politik düzlemde değil kuşkusuz medya örgütlenmesinde de büyük değişimlere yol açacak.ABD derin devletinin resmi televizyonu CNN şimdiden sallanmaya başladı. Kanalın...

Trump'ın seçilmesi sadece politik düzlemde değil kuşkusuz medya örgütlenmesinde de büyük değişimlere yol açacak.
ABD derin devletinin resmi televizyonu CNN şimdiden sallanmaya başladı. Kanalın satılacağı bile konuşuluyor.
Seçimlerden hemen önce Hillary Clinton'ın safına geçen Murdoch'ın FOX'u ise yeni Başkan'la ısınma turlarında dozu artırdı.
Peki, Amerikalı muktedirlerin dümen suyunda yayıncılık yapan bizdeki medya bu değişimden nasıl etkilenir?
Cevap üzerine kafa yorarken, benim de aklıma sizin gibi o malum mecra geliyor.
"İşbirlikçi medya" denilince, tıpkı reklamdaki gibi "Tamam şimdi buldum" denen... ABD'nin CNN'inin Türkiye'de isim hakkını kullanan... Bunun yanı sıra Trump'la iş münasebeti de olan Doğan Medya yeni dönemde nasıl bir tavır takınacak? Örneğin Aydın Doğan, bir dönem, medya grubunun başına geçirdiği damadı Mehmet Ali Yalçındağ ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacak?
"Yalçındağ da nereden çıktı şimdi" demeyin. Zira o hep vardı.
Ve kısa bir süre önce görevinden istifa ettirildiği duyurulan Yalçındağ şimdi de Trump'a yakın!
Hatta Yalçındağ'ın 8 Kasım seçimlerini Trump'ın seçim ofisinde izlediğini de biliyoruz.
Zaten Yalçındağ, 2012'de Doğan Grubu'nun Trump International'dan aldığı isim hakkıyla İstanbul Şişli'de açtığı Trump Towers projesinin de başındaydı. Gerçi proje yüzünden iki grubun davalık olduğuna dair iddialar da gündeme gelmişti ama Trump'ın açılışta Mehmet Ali Bey'e ayrıca teşekkür ettiği de dikkatlerden kaçmadı.
Aydın Doğan'ın, bir dönem hükümet çevrelerine yakın diye medyasının başına geçirdiği sonra da aynı gerekçeyle kovduğu söylenen Yalçındağ'ın bu yakınlığını da tepe tepe kullanmaya çalışacağından şüphem yok.
Siz ne dersiniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 441 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.174 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar