Aydın Doğan sonunda gazını çıkardı

Dün Hürriyet'in manşetinde, Ankara Temsilcileri Hande Fırat'ın yaptığı "7 Eleştiriye 7 yanıt" haberi vardı.Ancak gazete, basın tarihinin en rezil operasyonları arasında yerini mutlaka alacak olan asıl mesajını...

Dün Hürriyet'in manşetinde, Ankara Temsilcileri Hande Fırat'ın yaptığı "7 Eleştiriye 7 yanıt" haberi vardı.
Ancak gazete, basın tarihinin en rezil operasyonları arasında yerini mutlaka alacak olan asıl mesajını içeriden sayfa manşeti olarak görmüştü.
Aynen şöyle:
"Karargah rahatsız!"
Elbette kaynak belirtilmeyen haberde, ordu içerisindeki bazı unsurların, TSK'nın, halkın ve onun seçtiği sivil siyasilerle uyumlu işleyişinden rahatsız olduğu anlatılıyordu.
Evet, bildiğiniz cunta bildirisi işte.
2003'te yine bir Ankara Temsilcisi olan Mustafa Balbay'a Cumhuriyet'te attırılan "Genç subaylar tedirgin" manşetinin kardeşi...
Koskoca bir gazete de halkı ve siyaseti tehdit eden bu provokasyonu, gazetecilik etiğine, sivilliğe, demokratlığa aldırış etmeden manşetine taşıyabiliyor.
Anlaşılan o ki, Doğan ve akıl verenleri, halkın 15 Temmuz'da "Nihai çözüm" olarak masaya açılan darbe kozunu sahiplerine yedirmesini halen hazmedememişler.
Halk vesayete rağmen sandıktan çıkınca, yani egemen olunca devreye sokulan darbe tehdidinin siyasi literatürden kaldırılmasını kabullenemiyorlar.
Kendileri bilirler.
Ama akıllarından çıkartmasınlar ki, artık ne 28 Şubat günlerindeyiz ne de bu halk artık uysal koyun gibi, ülkesini, demokrasisini üç beş cuntacı haine ve onların medyadaki ortaklarına yedirir.
Ve Doğan Grubu, suç unsurları içeren bu beyanatın sahipleri hakkında bildiklerini yargıya bildirmediği sürece, 25 Şubat cunta muhtırasının ortağı olarak hafızalara kazınacaktır.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 923 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 570 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar