Atatürkçüler hedefte!

Yahudi Soykırımı'nı konu alan "Amen" filmindeki bir sahne hiç aklımdan çıkmaz.Yönetmen Costa Gavras, Vatikan'daki iki papaz arasında geçen kısacık diyalogda, bugün bize inanması güç gelen...

Yahudi Soykırımı'nı konu alan "Amen" filmindeki bir sahne hiç aklımdan çıkmaz.
Yönetmen Costa Gavras, Vatikan'daki iki papaz arasında geçen kısacık diyalogda, bugün bize inanması güç gelen gerçeklerin ileride nasıl sıradanlaşabileceğini çok güzel anlatır.
Ve tabii ki sonrasında gelen kolektif pişmanlığımızı...
Filmde Nazilerin sivilleri toplama kamplarına gönderdiklerine şahit olan genç rahip Riccardo Fontana, yardım için ABD elçisiyle konuşur. Ona yüzbinlerce insanın öldürüldüğünü söyler.
Elçinin Riccardo'ya cevabı düşündürücüdür.
"Söylediklerin doğru. Ama inandırıcı olmak istiyorsan kurbanlara dair gerçekleri daha mütevazı sayılarla ver. Yoksa sana kimse inanmaz!" Evet, 1930-40'larda insanlığın gerçeklere ve delillere inanmaya cesaret edememesinin bedelini tüm dünyada milyonlarca masum sivil ödedi.
Bugün yine dünya savaş koşullarında. Üstelik bu kez savaş sınırlarımızda, 65 devletin uçağı, askeri burnumuzun dibinde.
IŞİD'in yaktığı kükürt tesislerinden yükselen dumanların ceremesini bile çekiyoruz... O kadar yakınımızda yangın!
Ve doğal olarak o yangını, emperyalistlerin Ortadoğu politikalarına karşı çıkarları doğrultusunda yüzyıl sonra ilk kez direnen bu ülkenin ta içine sokmak istiyorlar.
15 Temmuz'da deşifre olan Fetullahçılarını kullanmadıkları için de işbirlikçileri eliyle muhalifler arasından gözlerine kestirdiklerini manipüle ediyorlar, kandırıyorlar.
Son dönemdeki hedefleri de Atatürkçüler! Dün bir operasyonları daha deşifre oldu.
Sosyal medyada Atatürk'ün resimlerini paylaşıp kendisine "Cumhuriyet çocuğu" imajı veren "jeans- Biri" isimli hesabın kimliği yargı tarafından deşifre edildi. Kim çıktı dersiniz bu bizim Atatürkçülerimizin gönlünü çalan çağdaş görünümlü cinsin biri? Aynen.
Fetullahçıların okulunda ders veren bir şakirt hoca!
Dün bu FETÖ'cü trol hesabın başlattığı "aksilahlanma" geyiği, Atatürkçülere satılan gazetelerin ve televizyonların "manşetiydi." "Tehlikenin farkında mısınız" ey Atatürkçü okur!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.774 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.012 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar