Aşı mı kelle paça mı?

Pandeminin başladığı söylenen kış aylarında İngiltere gündelik hayata devam edeceklerini, sıkı izolasyona başvurmayacaklarını açıklayan nadir ülkelerdendi. Ama kontrollü yaşam yerine kontrollü sürü bağışıklığını tercih eden ve bugün her yerde...

Pandeminin başladığı söylenen kış aylarında İngiltere gündelik hayata devam edeceklerini, sıkı izolasyona başvurmayacaklarını açıklayan nadir ülkelerdendi.

Ama kontrollü yaşam yerine kontrollü sürü bağışıklığını tercih eden ve bugün her yerde vakalar artarken ölümleri sıfırlayan İsveç gibi direnemediler.

Sebebi nedir bilmiyoruz. İlk dalgada Başbakan Boris Johnson'un ve bazı Kraliyet Ailesi üyelerinin 56 milyonluk ülkedeki herkesten önce hastalığa yakalanmaları olabilir!

Bugün turp gibiler. Ama eski Johnson'dan eser yok. Brexit'la ülkesini AB'nin dümen suyundan çıkartıp özgürleştiren ve başına gelmedik kalmayan "asi" Başbakan, bugün barışmaya çalıştığı küreselcilerin önde gideni oldu.

Johnson şimdilerde, ölüm sebepleri arasında intiharla aynı oranda olan covid'e karşı her gün yeni bir yasak açıklıyor.

İngiliz bilim insanları da geçtiğimiz günlerde, bulunacak koronavirüs aşısının sihirli değnek olmadığını, hastalığı durdurmayacağını ve önlemlerin kalkmasını sağlamayacağını sadece semptomları azaltmada etkili olacağını duyurdular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.176 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.323 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 976 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar