Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

ABD'nin, FETÖ'cülerin ve bunca olan bitenden sonra hâlâ onların kuyruğundan ayrılmayan "muhalefetin" oyunu tutmadı.Karlov suikastını Türkiye'nin üzerine yıkamadılar.Dahası suikast, beklediğimiz gibi, planlananın...

ABD'nin, FETÖ'cülerin ve bunca olan bitenden sonra hâlâ onların kuyruğundan ayrılmayan "muhalefetin" oyunu tutmadı.
Karlov suikastını Türkiye'nin üzerine yıkamadılar.
Dahası suikast, beklediğimiz gibi, planlananın tam aksi bir sonuç doğurdu.
Dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamaları adeta, küresel muktedirlerin artık saldırıdan savunmaya geçmek zorunda kalacaklarının işaret fişeğiydi.
"Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik bir eylemdi. Rus uçağının düşürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacının Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmak olduğu yönündeki açıklamalara şüpheyle bakıyordum. Fakat artık buna ikna olmaya başladım. Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum.
Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek." Konuşmasında FETÖ örgütlenmesini de açıkça tanımlayan Putin "Aşırı görüşlüler Türk ordusuna derin bir şekilde yuvalanmış durumda" ifadesini kullandı.
Bundan sonrası, Karlov suikastından hemen sonra söylediğim gibi, FETÖ'nün uluslararası arenada küresel bir terör örgütü olarak tartışılmasının yolunu açacak. Rusya, suikastı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyarak bu yolu açtı.
Evet, hava tersine döndü. Tüm gelişmeler, Türkiye'nin bugüne değin yalnız çarpıştığı cephenin genişleyeceği anlamına geliyor.
Herkes safını seçmeli.

***

Darısı...
Putin'in bile gördüğü bu küresel saldırının ciddiyetini, içeride kendini Türkiye'ye muhalefete vakfetmiş kesimlerin de görmesi en büyük arzumuz.
Ne var ki Haşmet Babaoğlu'nun tabiriyle bir "şerefsizler sınıfı" var ki, onlardan artık umudumuzu ülkece kestik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.500 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.357 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 980 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar