Artık dışarıya laf anlatmanın zamanıdır

Altı FETÖ'cünün başarılı bir operasyonla Kosova'da paketlenip yargıya teslim edilmek üzere Türkiye'ye getirilmesinin yankıları sürüyor. Fırsatını bulunca, Türkiye'de sığındıkları...

Altı FETÖ'cünün başarılı bir operasyonla Kosova'da paketlenip yargıya teslim edilmek üzere Türkiye'ye getirilmesinin yankıları sürüyor.
Fırsatını bulunca, Türkiye'de sığındıkları menfezlerden çıkıp yurtdışına kaçan FETÖ'cüler panikte. Türlü kılıklara girerek beşer onar açtıkları ancak 15 Temmuz sonrası askıya aldıkları trol hesaplarını aktif hale getirdiler. Twitleri ikiye katlayıp ajitasyonun dibine vurarak sarhoş oluyorlar...
Fetullah da yabancı ülkelere sığınan adamlarına moral vermek için beddua vaazlarının sayısını artırdı. Rahat koltuğunun kolçağını okşayarak, bol bol muhacir hikâyesi anlatıyor. "Direnin, bulunduğunuz yerde kalın" diyor.
Umarız ki, yurtdışına kaçan kafa adamlarının tümü yakalanıp getirilir ve bu ülkeye, bu halka yaptıklarının hesabını yargı önünde verirler.

***
Kosova'daki, tereyağından kıl çeker gibi, zanlılar da dahil kimsenin burnu kanamadan gerçekleştirilen operasyon bu yöndeki umudumuzu artırıyor.
Belli ki, Cumhurbaşkanlığı'na bağlanan MİT'in operasyonel gücü hayli artmış.
Ne var ki, Kosova operasyonu sonrası FETÖ'cülerin yurtdışında kopartmayı başardıkları fırtına bize dışarıya, özellikle de batıya daha çok eğilmemiz gerektiği mesajını veriyor.
Zira ABD ve Avrupa tüm olan bitenden haberdar olduğu halde FETÖ'ye arka çıkan hükümetlerden ibaret değil.
FETÖ'nün mapülasyonuna açık milyonlardan bahsediyoruz. Ve son olayda bir kez daha gördüğümüz üzere pek çoğu, ülkelerine sığınan bu darbeci katillerin "muhalif" olduğuna inanmış durumda.
O halde zaman kamu diplomasisi zamanıdır. Hem de bu ülkenin göreceği en büyük kampanyayla; sekterlik yapmadan, FETÖ'nün gadrine uğramış her kesimden vatandaşın katılımıyla...
FETÖ'nün yurtdışında yüksek maliyet gerektiren yalanla başardığını, bizler, propagandaya tenezzül etmeden, elimizdeki bolca doğru ile niçin başaramayalım?
***
Yeri gelmişken, Amerikalı hukukçu Robert Amsterdam'ın, "Aldatma İmparatorluğu: Gülen'in ABD'deki Okul Şebekesi" isimli kitabı Turkuvaz Kitap tarafından Türkiye'de okura sunuldu. Mutlaka tavsiye ederim.
Ayrıca, ABD'de "Empire of Deceit: An Investigation of the Gülen Charter School Network" adıyla yayınlanan kitap, FETÖ konusunda laf anlatmakta zorlandığınız ecnebi dostlarınız için de iyi bir hediye olacaktır.
Çünkü yıllardır titizlikle bu konuya çalışan Amsterdam, FETÖ'nün yalnızca Türkiye için değil ABD halkı ve yerleştiği tüm ülkeler için de büyük tehdit olduğunu çok iyi anlatıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.746 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.004 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar