Almanya’nın ‘hayır’ından Türkiye’ye hayır gelir mi?

Diplomasi, teamüller, uluslararası hukuk falan umurlarında değil.FETÖ'nün, PKKYPG'nin, DEAŞ'ın iplerini ellerinde tutanlar kimliklerini açık edecek işlere soyunmaktan çekinmiyorlar.ABD Obama sonrası bile, elli yıllık...

Diplomasi, teamüller, uluslararası hukuk falan umurlarında değil.
FETÖ'nün, PKKYPG'nin, DEAŞ'ın iplerini ellerinde tutanlar kimliklerini açık edecek işlere soyunmaktan çekinmiyorlar.
ABD Obama sonrası bile, elli yıllık müttefikinde kanlı bir darbe girişimine kalkışan FETÖ'nün tetikçi başı Gülen'i ülkesinde ağırlamaya devam ediyor.
Rusya, bir punduna getirebilse Moskova'da el sıkıştığı Türkiye'yi Suriye'de satacak.
TSK desteğinde ilerleyen ÖSO karşısında nal toplayan PKK-YPG, Menbiç'i Türkiye almasın diye Esad'a iade etmek için rejimle el sıkışıyor. Yani Türkiye'dense Şam'ın şekeri diyor PKK. "Hani derdiniz bağımsız Kürdistan'dı" diye soran Kürtlere ne cevap veriyorlar o da ayrı konu...
Terör grupları, başını kaldırıp diğer egemen devletler gibi Suriye'de güvenliğini koruyan Türkiye'nin ilerleyeceği bölgelere Rusya ve ABD bayrağı asıyorlar...
Evet, bu koalisyonun tek bir amacı var. O da Türkiye'yi bulunduğu noktada tecrit edip içerideki sorunlarla meşgul etmek ve bölgesel dengelerden pay istemesine engel olmak.
Türkiye'nin hükümet sitemini netleştirmeye ve düşmanlarını güçlü kılan yönetim modeline geçmeye çok yakınlaştığı 16 Nisan referandumu öncesinde de iyice arsızlaştılar.
Örneğin işi, Türk yargısının aradığı gazeteci kılıklı teröristleri konsolosluklarında saklayacak kadar ileri götüren Almanya, Türkiye'deki referandum kampanyasına katılıyor.
Nasıl mı?
Şöyle. Almanya'daki terör toplantılarına Kandil'in teröristlerin telekonferansla katılmasına izin veren Berlin'in bugünlerde yegâne vize ve izin koşulu "hayırcı" olmak.
Tüm Türkiye'yi temsil eden Cumhurbaşkanı'nın ve Cumhuriyet hükümetinin bakanlarının Almanya'daki etkinliklere katılmasına izin vermeyen Merkel'in, CHP ve HDP'nin ülkesindeki hayır toplantılarına salon bulmak için bu denli hevesli çırpınması açık bir kanıt.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.595 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar