Almanlar belki ama ABD asla...

Mehmet Barlas dün gazeteci kılıklı FETÖ'cü teröristleri saraylarında ağırlayan Almanya'nın, Noel pazarına kamyonla dalan Tunuslu teröristi anında infaz etmesine dikkat çekiyordu.Can Dündar'ı da...

Mehmet Barlas dün gazeteci kılıklı FETÖ'cü teröristleri saraylarında ağırlayan Almanya'nın, Noel pazarına kamyonla dalan Tunuslu teröristi anında infaz etmesine dikkat çekiyordu.
Can Dündar'ı da ağırladığını bildiğimiz Alman Cumhurbaşkanı Gauck'a "Neden Tunuslu teröristi de sarayında konuk etmediğini" soran Barlas şu sonuca varıyordu:
"Demek gerçekten 'Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü' mantığı bu ülkeyi yönetenlerin zihinlerine egemenmiş."
Mehmet Bey'in Avrupa'dan verdiği örneği düşünürken aklıma Amerika geldi.
Onlar terörizm konusunda asla Alman hesabı yapmazlar mesela. Daha "ilkelidirler."
Teröristi teröristten ayırmazlar. Hepsine aynı muameleyi yaparlar; en azından aynı zaman diliminde.
Suriye'ye bakın. Bir yandan "Bölgede laikliğin teminatı tek seküler gücüz" diye terörünü aklayarak PKK devleti kurmaya çalışan Kandil'e destek veriyor ABD. PYD'ye silah taşıyor; açık açık, göz göre göre, gündüz vakti...
Ama bir yandan da PKK-PYD'ye silah yardımını ve bölgedeki varlığını gerekçelendirmek için düşman ilan ettiği DEAŞ'ı kollamayı ihmal etmiyor.
ABD'ye ya da PKK'ya DEAŞ konusunda eleştiri yapınca çok bozulan ve hala kendilerine solcuulusalcı diyebilen arkadaşlar soruyorlardır şimdi:
"Ne yaptı da ABD DEAŞ'ı kolladı" diye.
Aslında bu zevattan farklı bir şey yapmadı ABD de.
Bu "yurtseveriz" diye geçinen beyzadeler ne idüğü belirsiz görüntülerle "ürkek DEAŞ propagandası" yapıp El Bab'daki Türk askerine klavye başından çakarken, ağababaları ABD de DEAŞ operasyonuna ara verdiğini açıklıyordu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 917 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 570 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar