Alayına trexit

2. Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya düzeninin 3'lü çetesi bugüne değin hükümranlığını korumayı başardı.Kuzey Atlantik Paktı, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği.NATO. Bir...

2. Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya düzeninin 3'lü çetesi bugüne değin hükümranlığını korumayı başardı.
Kuzey Atlantik Paktı, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği.
NATO. Bir suç makinesi. Aslında ABD'nin sınır ötesi ordusu demek de mümkün.
Birlik, güya üye devletleri komünizm tehlikesinden ve işgalden koruyacaktı. Ama bugüne değin tek işlevi, kendisine üye olup yabancı asker postalına müsaade eden devletleri içeriden işgal etmeye çalışmak oldu.
Darbelere adı karıştı, ülkelere demokrasi getirmek adına terörist gruplara destek verdi.
BM. Halkların afyonu. 5 büyük devlet tarafından yönetiliyor.
İşlevi üçüncü dünyadaki fiili savaş halini kontrollü şekilde devam ettirmek. Bir yandan da sömürülen devletlerin çözüm arayışına girip birleşmemesi için "çözüm vaat etmek. Bosna'da, Ruanda'da, Afganistan'da ve daha onlarca ülkede yerel dinamiklerin devreye girip sorunu çözmelerine engel olmak için çalıştı, çalışıyor.
Çatışmalara, katliamlara, soykırımlara engel olmak şöyle dursun, yeryüzünde müdahale edip de büyütmediği sorun yok.
Avrupa Birliği. Dengesiz dünyanın dengesi. Tek kutuplu dünyada muhalefet pozisyonunu doldurmaya memur edilmiş bir "ideolojik aygıt."
ABD karşısında denge unsuru olduğu masalıyla satılan bu birliğe girmek için ilk koşul ABD'nin dümen suyundan çıkmamak. Son dönemdeki yegâne işi, eskiden doğu blokuna dahil olan doğu Avrupa'da ABD adına arazi toplamak. Birliğin Türkiye ile ilişkisi ise Ankara'nın batıdan kopup ABD karşısındaki bloğa dahil olmasını engellemek için havada havuç sallamaktan ibaret.
Ama artık hepsi çatırdamaya başladı. Dökülen boyalarının altından çıkan manzaraya açıktan isyanlar başladı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.733 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.002 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar