Akşener 15 Temmuz’da sepet yapmış

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (09.01.2022)'' Akşener 15 Temmuz’da sepet yapmış'' başlıklı yazısı.

Zafer Partisi Genel başkanı Ümit Özdağ geçenlerde "Ak Parti gider Altılı Masa gelirse FETÖ de geri döner" demişti.
Özdağ FETÖ'yle iltisaklı isimlerin yönetimde olduğunu söyleyerek kurucularından olduğu İyi Parti'den istifa etmiş bir siyasetçi. O cenahı çok iyi tanıyor.
Bu son derece ciddi ithamlara şimdiye kadar bir cevap verebilen çıkmadı. Ne var ki İyi partiden Özdağ'ın iddialarını anlamamıza yarayacak nitelikte açıklamalar geliyor.
15 Temmuz'da Akşener'in köprüyü gören evinde oldukları söyleyen İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin o geceye dair anlattıkları örneğin... Noktasına virgülüne ve mantık hatalarına dokunmadan aktarıyorum:

"Bir tweet atalım diye düşündük. Genel Başkan bir tweet yazmış, Fetullah'ı gömen bir tweet tabii. Dedim ki 'Ablam şimdi bir gün önce ben zaten bu herife sövdüm, sen de bu tweeti atarsan, bu herifler de başarılı olursa, ikimizin de kolunu, bacağını keserler, bir tarafımızdan asarlar. Bunu biraz yumuşatalım.' Yumuşattık ve saat 24.00'ten önce Genel Başkan, 'En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır' şeklinde tweet attı."
Evet, Akşener ve kurmayları o gece FETÖ'cülerin darbeyi başarma ihtimaline karşı pozisyon almışlar.
Demokrasiye ve sivil siyasete karşı bu açık taarruz karşısında yumuşat Allah yumuşatıp Fetullah'ı küstürmemek için kıvranmışlar.
Hani sağlam yatırımcılar birikimlerini birazını TL'ye, birazını dolara, biraz altına, biraz hisseye bölüştürüp sepet yapanlar ya... Meral Hanım da CIA aparatlarının başarma ihtimaline karşı tedbirini almış, siyasi sepet yapmış işte.
Demek ki o ana kadar bile FETÖ'nün ele geçirdiği bir Türkiye'de yaşama şansı bulacağını düşünüyormuş.
E tabii her şey karşılıklı... Ya da kalp kalbe karşı mı demeliyiz.
Baksanıza Adem Yavuz Arslan hala "2023'te memlekete dönebilir miyiz" diye twit atıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.761 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.012 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar