Ajanlık dini!

Fetullahçılar, Türkiye'de ağırlıklı olarak dindar insanları kafalamak için dizayn edildiklerinden Müslüman maskesini seçtiler. Geçici de olsa, iyi niyetli pek çok dindarın da şekille, badem...

Fetullahçılar, Türkiye'de ağırlıklı olarak dindar insanları kafalamak için dizayn edildiklerinden Müslüman maskesini seçtiler.
Geçici de olsa, iyi niyetli pek çok dindarın da şekille, badem bıyıkla, türbanla gözünü boyadılar.
Liberallerle, solcularla ve yurt dışıyla kurdukları iletişimde ise tamamen farklı, seküler bir terminoloji kullandılar.
Ancak, çoğunlukla pragmatizmin argümanlarıyla açıklanan bu "ikiyüzlülüğün" FETÖ'cüler için adeta bir "dine" dönüştüğünü görüyoruz.
Çetenin elemanlarından Emre Uslu'nun, Fetullahçı polis Hüseyin Korkmaz'ın FBI ile çalıştığının belgeleriyle ortaya çıktığı saatlerde yazdıkları bu konuda iyi bir örnek.
"Vatanınızı satın diye söylemiyorum ama mahşerde 'kulum niye vatanını sattın?' diye soru yok. Çünkü sorular Kuran'dan çıkacak ve KURAN'DA 'VATAN SATMAK' diye bir kavram yok."
"İmanın ŞARTLARI BELLİ KIZIM. 1-Allah'a iman 2- Meleklere iman 3- Kitaplara iman 4- Peygamberlere iman 5- Ahiret hayatına iman 6- Kaderin, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine iman. Hangisine giriyor vatan sevgisi bunlardan?"
Evet, bu kulaklar insanların inançlarını istismar eden sapkınlardan ne inciler duydu... Ancak hiçbirinin, Amerikan ajanlığını vicdani bir görev olarak tavsiye edecek kadar gözü dönmemişti.
Vay arkadaş.

*** HAYIRLI EVLAT!

Dün videosuna sosyal medyadaki @Malikejder47 isimli hesapta rastladım. 17-25 Aralık hukuk darbesi girişiminin hemen arkasından oğlu tutuklanan bir kadın konuşuyor:
"Çocuğum fen lisesini değil de polis akademisini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.777 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar