Ahmet’in ve Nagehan’ın Atatürkçülüğünden Doğu Bey’in liberalliğine sığınırım

Ahmet Hakan ve Nagehan Alçı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı'nı başardı" sözleri üzerine...

Ahmet Hakan ve Nagehan Alçı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı'nı başardı" sözleri üzerine veryansın ediyorlar.


Öyle ki sinirlerine hâkim olamayan Nagehan, Perinçek'in yüzüne karşı "Acaba insanları çıldırtmaya mı çalışıyorsunuz?" diyerek patlamış... Her yerde haberdi.
Ahmet ise köşesinde "Ilımlı Yılmaz Özdil" pozlarıyla Perinçek'e "Bir Atatürkçü böyle konuşmaz, konuşabilemez" diye çıkışıyordu.

Peşinen söyleyeyim. Konumuz Perinçek'in tezinin içeriği değil.
Daha eğlenceli...

Meselemiz, bir siyasinin kimseye hakaret içermeyen analizini "çok sakıncalı", "saygısızlık" diyerek bastırmaya çalışan "bizim liberallerin" halleri.


Fatih'ten Nişantaşı'na taşınalı çok olsa da Kanal 7 günlerinin hayaletinden bir türlü kurtulamayan Ahmet'in ruh halini anlayışla karşılıyorum.


O da mahallesinde hiç olmazsa bir Kelebek yazarı kadar benimsenmek istiyor. "Ben de Nişantaşı çocuğuyum" diyerek çırpınıyor. Milli Görüş gömleğinin üstüne yaz günü Atatürk kalpağı giymek gibi entelektüel rüküşlükleri "modernlik" olarak görüyor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 1.910 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.598 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar