Ahmet Necdet Sezer Jurassic Park’ta ortaya çıktı

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok’un bugünkü (02.02.2022)’’ Ahmet Necdet Sezer Jurassic Park’ta ortaya çıktı‘’ başlıklı yazısı.

Melih Gökçek'in tartışmalara konu olan Ankara'daki dinozor parkından bahsetmiyorum.
Epeydir ortalıkta görünmeyen Ahmet Necdet Sezer arzı endam etmek için dinozorların "taklitlerinin" değil "orijinallerinin" bulunduğu bir ortamı tercih etmiş.
Referandumda "evet" diyen vatandaşları, Yunan gibi İzmir'den denize dökmekle tehdit eden CHP'li Hüsnü Bozkurt'un (72) başında olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin gecesinde ödülleri takdim etmiş.
Gazetecilik dalında bu yıl da Asrın Atatürkçüsü Uğur Dündar (79) olurken "Tiyatroculukta" da Müjdat Gezen (79) ödüle layık görülmüş.
Atatürk adına imzaladığı kitabını binlerce liraya satışa sunup ne kadar Atatürkçü olduğunu tescilleyen Yılmaz Özdil'e (57) ise mansiyon bile verilmemiş.
Belli ki, 57 yaşında vefat eden Atatürk'ün "torunuyuz" diyen zinde ihtiyar heyeti, 57 yaşındaki Özdil'i genç bulmuş, biraz daha pişmesi gerektiğine karar vermiş.

Basından okuduğumuz kadarıyla, Sezer de bu +70etkinliğindeki girdisi çıktısı 30 saniye süren konuşmasında "önemli mesajlar kaydetmiş..."
"Atatürkçülük düşüncesinin iki temel nedeni var, hepimiz biliyoruz; akıl ve bilim. Bu iki ilkeden, hatta Atatürk demiştir, benim söylediklerimle bilim çelişirse bilimi yeğleyin. Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz" demiş.
Hafızalarımızda bir kez bile gülerken kaydı bulunmayanSezer'in görev başında olduğu o "gri" dönemi düşünüyorumda...
Elbette çoğunuz gibi aklıma, zamanın Başbakanı Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlatıp fırça atarak başlattığı ekonomik deprem geliyor... Gecelik faizlerin yüzde 7500'lere çıktığı o kâbus.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mangal 01 Mayıs 2024 | 202 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.167 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 483 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar