Ah Kemal Bey ah!

15 Temmuz sonrası halkın size açtığı limitsiz krediyi çok arayacaksınız, çok...Oysa herkes unutmaya hazırdı;Fetullahçıların montajlı tapelerini TBMM çatısı altında kürsüden...

15 Temmuz sonrası halkın size açtığı limitsiz krediyi çok arayacaksınız, çok...
Oysa herkes unutmaya hazırdı;
Fetullahçıların montajlı tapelerini TBMM çatısı altında kürsüden dinletmenizi...
FETÖ kumpası çıkan 17-25 Aralık üzerine seçim kampanyası örgütlemenizi...
27 Mayıs'ı bayram ilan etme, 28 Şubat'ı destekleme gibi somut icraatlarla siyasi geleneğinizin üzerine yapışan etiketi unutmaya.
Başlarda siz de gördünüz bu fırsatı.
Her ne kadar Devlet Bey kadar çabuk olmasa da ABD tavrını belli ettikten sonra "darbeye darbe" dediniz. 15 Temmuz gecesi tam o an ekrandan size demokrasimiz adına teşekkür ettiğimi hatırlıyorum.
Yenikapı'ya da geldiniz. O alandaki 5 milyon insan, darbeyi sokakta canlarıyla ödeyen kendileri olmasına karşın, başöğretmen edasıyla attığınız 12 maddelik "ne yapmalı" nutuğunuzu alkışladı, sizi bağrına bastı...
Ama o Artvin seyahati yaramadı size. PKK'nın düzenlediği suikast güvenlik güçleri tarafından engellendi ama anlaşılan o ki mesaj tam yerine ulaşmış.
O gün bugündür 15 Temmuz sonrası yaratılan ruha aykırı davranıyorsunuz.
Yo yo muhalefetten bahsetmiyorum, işiniz o; keşke muhalefete muhtaç alanlarda gerçekten muhalefet yapsanız.
Sizin yaptığınız FETÖ'cü darbe girişimine karşı başlatılan yapısal mücadelenin karşısına dikilmek!
Yine tuttunuz o tek bildiğiniz yolu. FETÖ ile mücadele konusunda ne kadar KHK varsa Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya başladınız.
FETÖ ile organik ilişki içinde olduğu kanıtlanan, o gecede açıkça darbe çağrısı yapan medya şirketlerini savunuyorsunuz ekranlardan.
Hatta darbe girişiminin izlerinin, delillerinin yok edilmesini savunur hale geldiniz.
Gazi meclisimizin FETÖ'cüler tarafından bombalanan bazı kısımlarının müze yapılması fikrine bile tahammülünüz yok.
Neyi unutturmaya çalışıyorsunuz?
15 Temmuz sonrası milyonlarca potansiyel seçmen ağzına bakarken, siz parti içindeki HDP'ye teslim olmuş genel başkan yardımlarına ya da ABD'nin "sözcülerine" kulak verdiğinize göre sıkışmışsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 59 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.313 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar