Afrin gündem olunca Suriyeli provokasyonu başlatıldı

Hesaba göre, böylece ABD desteğinde Suriye'nin kuzeyinde kurulmaya çalışılan PKKPYD devleti, fiilen tüm güney sınırımız boyunca uzanacak! Ankara'nın planıysa aynı. Önce, yerel güçleri organize eden...

Hesaba göre, böylece ABD desteğinde Suriye'nin kuzeyinde kurulmaya çalışılan PKKPYD devleti, fiilen tüm güney sınırımız boyunca uzanacak!
Ankara'nın planıysa aynı. Önce, yerel güçleri organize eden ordusunu, El Bab'a, PKK'nın birleştirmeye çalıştığı "kantonların" arasına bir kama gibi soktu. Şimdi de aynı şeyi YPG tazyiki altındaki Afrin'de yapmayı planlıyor.
Ancak takdir edersiniz ki bu iş sadece Ankara'nın irade göstermesiyle alakalı değil. Zira Afrin'de patron ABD değil Rusya.
İyi haber, güvenilir diplomatik kaynaklar da iki ülke arasında haftalardır süren görüşmelerde büyük oranda anlaşıldığını kaydediyorlar.
Yani önümüzdeki günlerde TSK destekli ÖSO birlikleri Afrin'i PKK-YPG'den temizlemek için harekâta başlayabilir.
Üstelik de Türkiye karadan yürürken, Rusya'nın sahadaki teröristlere olası bir destek müdahalesi yapılmasın diye hava sahasını kapatma ihtimali de çok yüksek.
İşte bu tablo içerideki CIA unsurlarını, PKK'yı ve Fetullahçıları yeniden harekete geçirdi.
Biri bölgede yeniden siyasetçileri, işçileri ve öğretmenleri katletmeye başladı. Diğeri de sosyal medyada "Suriyeli mülteciler Ankara Yenimahalle'de 16 kadına tecavüz etti, 210 kişiyi öldürdü" şeklinde mesajlar yaymaya başladı.
Elbette çocukların bile inanmayacağı bu yalanlara, orta zekâlılar ve "Aman şirin görüneyim" diye çırpınan yersiz hassasiyet kumkumaları dışında kalan büyük çoğunluk itibar etmiyor.
Ama yine de dikkat. Geçen sene bu zamanlar, darbeden hemen önce de aynı mevzu kaşınmaya başlamıştı.

***


Ahmet Bey Dağkapı'dan Gar'a kadar da yürür müsünüz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 182 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.316 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar