Adamlar daha neyi itiraf edecek ey yurtseverler?

Beklediğimiz ve umduğumuz gibi piyasalar referandum sonrası çok olumlu sinyaller veriyor.Dolar hızla düşerken, Borsa da Gezi olayları öncesinde 93 bin 178 puanla tarihi rekorun kırıldığı 22 Mayıs 2013'ten...

Beklediğimiz ve umduğumuz gibi piyasalar referandum sonrası çok olumlu sinyaller veriyor.
Dolar hızla düşerken, Borsa da Gezi olayları öncesinde 93 bin 178 puanla tarihi rekorun kırıldığı 22 Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirdi. Borsa İstanbul,haftalık bazda yüzde 2.62 ile dünyanın en fazla değer kazanan piyasası oldu.
Birkaç ay önce askeri darbe girişimi atlatmış, PKK terörüyle uğraşan ve içeriden CHP Milletvekili Aytun Çıray gibi sorumsuzların vatandaşı ekonomik boykot yapmaya çağırdığı bir ülkeden bahsettiğimiz unutulmasın.
Ama hesapları tutmuyor; bu yurtsever halk sabotajcılara, küllerin prensi olmak için ülkeyi yakmaya yeltenenlere istediğini vermiyor.
Geriye ne kalıyor, daha neyi deneyecekler?
Cevabı, Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) siyaset bilimi uzmanı Philippe MoreauDefarges versin:
"O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesikalıyor."
Evet, Defarges Fransız haber ve ekonomi kanalı BFM Business'da sunucunun "Bir cinayeti meşru gösteremezsiniz" itirazlarına rağmen ne hukukun ne de tarihin affedeceği bu sözleri sarf etti.
Bu utanç sessiz kalan tüm Avrupa'ya yeter de artar bile.
Peki ya, FETÖ'cülerin ve darbe heveslilerinin 15 Temmuz'da yarım bıraktığı, PKK'nın ve DEAŞ'ın her gün denediği bu nihai planın hedefinde olan bizlerin uyanması için daha ne olması gerekiyor?
Defarges'in sözlerinin ardından bakıyorum, tepki verenler arasında Türkiye muhalefetinden tek bir isim yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.245 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar