Acaba önce Fatih Bey mi doktora gitmeli?

Hıncal Uluç dünkü köşesinde aklıselim çağrısı yapıyordu... Arda'ya, "Acaba ruhsal bir sorunu, profesyonel bir yardıma ihtiyacı mı var" diye sorulmadığından yakınıyordu. Uluç haklı....

Hıncal Uluç dünkü köşesinde aklıselim çağrısı yapıyordu... Arda'ya, "Acaba ruhsal bir sorunu, profesyonel bir yardıma ihtiyacı mı var" diye sorulmadığından yakınıyordu.
Uluç haklı. Hep söylüyorum, yirmisinde milyonları bulup, altmışında kebapçı basan hocaların tedrisatından geçmiş bu parlak sporcularımıza psikolojik destek şart.
Peki ya, genç sporcularımıza hayatta karşılaştıkları sorunlar için yıllardır "adamlığın" el kitabını yazanların durumu ne olacak?
Mesela "spor adamı" da olan Fatih Altaylı. Bugüne değin öfke kontrol problemi yaşadığına dair hakkında çıkan haberleri toplasak kitap olacak Fatih Bey...
Daha geçen gün sinirlerine hâkim olmadığı için Arda'ya "adam mısın" diye soruyordu. Ardından hızını alamayıp, trafikteki vatandaşın "adamlığını" sorguluyor, magandaların kafasına göre aracını park etmesinden... Sürücülerin kural nizam dinlememesinden... Üstüne üstlük "adamlıktan nasibini" almamış tiplerin uyarılınca da "sen benim kim olduğumu biliyor musun" diyerek üste çıkmalarından yakınıyordu.
Ama gelin görün ki aynı Fatih Bey, daha yazıların mürekkebi kurumadan, bir trafik polisine bağırıp çağırıp küfür ederken kameralara yakalandı.
Altaylı, izahat yazısında "Karısının hastalığından" bahsediyor. Geçmiş olsun. Keşke polisin sıradan "park etmek yasaktır" uyarısını şahsi algılamasaydı... Soruna düğüm atmak yerine çözmek için uğraşsaydı, memura durumunu izah etseydi... Böylece hem eşini daha çabuk hastaneye götürür hem de biz izahata boğmazdı.
Şimdi söyleyin, bir polisi, görevini yapması, hastaya yardım etmesi için medeni bir diyalogla ikna edemeyen abileri ortalıkta "adamlık" dersi verirken... Arda gibi toy gençlerin bindikleri dalı racon diye kesmelerine şaşırılır mı? Ortam bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 441 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.174 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar