Acaba begonvil mi diksek Cem Bey?

Günlerdir uyumayanlar...

Yurdun dört bir yanında devam eden yangınların yarasının nasıl sarılacağına dair öneriler tartışılıyor.
Basında ve sosyal medyada üzerinde çokça yorum yapılan, hatta ahkam kesilen iki konu var.
Birincisi yanan ormanlık alanlarının nasıl geri kazanılacağı meselesi.
Orman yangınları devam ederken en hızlı fidan bağışı kampanyası başlatan kurum olan TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç bir TV programında özetle şunları söylüyor.

"Yangın bittikten sonra bu alanların hemen ağaçlandırılmaması gerekir. Bir süre o sahanın temizlenmesi içindeki bakımının yapılması gerekli. Doğrusu hiç ağaçlandırılmaması kendi haline bırakılmasıdır.

 Kamuoyu baskısı nedeniyle ormanlar çok hızlı ağaçlandırılmaktadır. O yapılmadığı zaman da bu sefer başka konular gündeme geliyor. Bunu da kamuoyu olarak kendi kendimize düşünmemiz lazım."


Deniz Hanımın söyledikleri ilgi çekici. Hatta cesurca. Ancak eğitimi işletme olduğu için, dile getirdiği tezi bir de konunun uzmanlarına sorma ihtiyacı duydum.


Bazı itirazları var...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.176 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.323 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 976 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar