A eşittir b ve a eşittir c ise...

Önce Birleşmiş Milletler 29 Ocak'ta Cenevre'de yapılması planlanan Suriye barış görüşmeleri için taraflara davetiyelerin gönderildiğini duyurdu. Suriye'deki Kürt muhaliflerinin önemli isimlerine de davetiye...

Önce Birleşmiş Milletler 29 Ocak'ta Cenevre'de yapılması planlanan Suriye barış görüşmeleri için taraflara davetiyelerin gönderildiğini duyurdu. Suriye'deki Kürt muhaliflerinin önemli isimlerine de davetiye gönderilmişti. Ardından Rus haber kuruluşu Sputnik, Suriye'de faaliyet gösteren PYD'nin de masada olacağını iddia etti.
Bu iddialar üzerine Türkiye çok sert tepki gösterdi.
Tartışmaların ardından cuma günü Cenevre'de başlayan toplantı ertelendi.
Neden olarak, Suriye muhalefetinin görüşmelere katılmaktan vazgeçmesi gösteriliyor. 2 gün sonra nasıl bir formülün devreye sokulacağını göreceğiz.
Sonuç ne olursa olsun, başta Rusya olmak üzere pek çok devletin PYD'yi bir terör örgütünün uzantısı değil meşru ve yasal bir siyasi parti olarak değerlendirmeye devam edecekleri açık. Öyle ki geçen hafta sonu bir kısım "solcu" gazetecimizin çılgın tezahüratlarıyla Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da PYD'yi PKK'dan ayırmak gerektiğini söyledi.
Oysa PYD de tıpkı PKK gibi bölgesel bir terör networkunun bir uzantısı.
Şöyle ki bölgede birleşik Kürdistan hedefiyle örgütlenen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) tüm ülkelerde ayrı isimlerle örgütleniyor.
Türkiye'deki kolunun adı PKK. PKK ABD, İran, Irak, Suriye ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak görülüyor.
KCK'nın İran'daki örgütlenmesinin ismi de Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK.) Ve yine KCK'nın İran kolu olan bu örgüt, ABD, İran ve Türkiye tarafından "terör örgütü" olarak tanınıyor.
Şimdi gelelim sorumuza, 3 kolundan ikisi, PKK ve PJAK nerdeyse tüm dünya tarafından terör örgütü olarak tanınan KCK'nın Suriye kolu PYD neden terörist yapı olarak kabul edilmiyor?
KCK'nın, PKK'nın, PJAK'ın ve PYD'nin tartışılmaz önderliği Abdullah Öcalan değil mi?
Ee, o zaman?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.556 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.003 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar